avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare- procedura prealabila obligatorie
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare- procedura prealabila obligatorie

Buna,
Intr-o cauza in care reclamantul e persoana fizica, iar paratii sunt pers fizica+societatea de asigurare, e obligatorie procedura prealabila prev. de art. 720 (1) cpc?
Cel mai recent răspuns: Body , utilizator 14:46, 24 Septembrie 2010
da, cu societatea de asigurare; persoana fizica banuiesc ca este persoana responsabila de producerea accidentului- ea oricum nu va fi obligata la plata si nici nu exercita o activitate comerciala ca sa fie supusa prevederilor art. 720 ind. 1 cod pr. civ.
avocat Cristina Popescu
Daca va prezentati nu este nici-o problema, nu aveti nimic de pierdut, tot asiguratorul va fi cel care va plati.
DA
Multumesc ptr rasp, vroiam sa stiu daca pot invoca lipsa acestei proceduri prealabile si ca urmare sa se repsinga actiunea pe exceptie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Civil sau comercial aurelian128 aurelian128 un contract de prestari servicii incheiat intre o persoana fizica si o societate comerciala este un contract civil sau comercial? (vezi toată discuția)
Motive recurs pauld pauld Cerere de chemare in judecata ( pretentii ) SRL vs. persoana fizica. Neplata ratelor la contract. Am trimis somatie de plata + convocare la conciliere ... (vezi toată discuția)
Recuperarea creantei in procedura dreptului civil ralu23ralu23 ralu23ralu23 Puteti sa ma ajutati si pe mine cu un sfat in ceea ce priveste pasi pentru recuperarea unei creante pe procedura dr civil? (vezi toată discuția)