avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Activitate Dorina Tarcea

Activitate Dorina Tarcea

freeelis a scris:

Nimeni nu poate fi sanctionat de doua ori pentru aceeasi fapta.


De acord, dar suspendarea nu mai constituie sanctiune disciplinara conf art. 248 din Codul muncii. De aici rezulta ca salariatul poate absenta oricat fara a fi sanctionat si angajatorul lucreaza la dosarul de cercetare disciplinara.
Nu se poate face o decizie de suspendare a CIM pe baza referatului de constatare a absentei nemotivate (oricum salariatul nu a prestat munca) si apoi sa se declanseze cercetarea disciplinara prin care sa fie sanctionat ptr abatere disciplinara prevazuta de Reg intern? Suspendarea din Revisal nu poate fi radiata ca si sanctiunea deci eu consider ca sunt doua lucruri diferite. Va rog un punct de vedere cat mai urgent. Multumesc
Am si eu o intrebare pe acest subiect.
Prin raportul comisiei de cercetare disciplinara am inteles ca se constata absenta nemotivata si deci suspendarea CIM,( in pontaj salariatul apare ca neplatit in ziua respectiva).
Complementar poate fi dispusa si o sanctiune diciplinara avand in vedere regulamentul intern sau se considera ca a fost sanctionat de doua ori? (ma refer la un salariat care dupa 1 zi de absenta nemotivata a revenit la serviciu)
Răspuns la discuția Calcul iesire la pensie
Slavinia a scris:

D-na Tarcea,

art. 53 din L263/2010 actualizata :

Articolul 53 :
(1) Varsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru barbati si 63 de ani pentru femei. Atingerea acestei varste se realizeaza prin cresterea varstelor standard de pensionare, conform esalonarii prevazute in anexa nr. 5.

(2) Stagiul minim de cotizare este de 15 ani, atat pentru femei, cat si pentru barbati. Atingerea acestui stagiu se realizeaza prin cresterea stagiului minim de cotizare, conform esalonarii prevazute in anexa nr. 5.

(3) Stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, atat pentru femei, cat si pentru barbati. Atingerea acestui stagiu se realizeaza prin cresterea stagiului complet de cotizare, conform esalonarii prevazute in anexa nr. 5.


Sunt de acord. Eu ma refeream la Anexa 5, in care este specificat ca dnele nascute pana inclusiv Ianuarie 1967 se vor pensiona la 63/0 │ 35/0 │ 15/0 .
Răspuns la discuția Calcul iesire la pensie
Slavinia a scris:

- va puteți pensiona la vârsta standard de pensionare de 63 ani dacă îndepliniți condiția stagiului minim de cotizare de 15 ani. Stagiul complet de cotizare este de 35 ani.

- va puteți pensiona anticipat la vârsta de 58 ani dacă îndepliniți condiția stagiului complet de cotizare pentru pensionare anticipata de 43 ani.

- va puteți pensiona anticipat parțial la vârsta de 58 ani dacă îndepliniți condiția stagiului de cotizare pentru pensionare anticipata parțiala de peste 35 ani.

Detalii suplimentare gasiti aici:

[ link extern ]


Slavinia s-a schimbat tabelul cu esalonarea varstei standard de pensionare. Dna se poate pensiona la 65 ani pentru limita de varsta daca indeplineste cumulativ si conditiile de stagiu de cotizare.
vezi art. 53 din L263/2010 actualizata
Răspuns la discuția Pensie invaliditate
depuneti un dosar la casa de pensii de care apartineti. pensia se va calcula de la data depunerii dosarului.
Răspuns la discuția Drepturi salariata insarcinata
contractul colectiv la nivel national nu a mai fost semnat/inregistrat deci nu se mai aplica. in functie de contractele colective semnate la nivelul unitatii/sector se pot acorda drepturile negociate in acestea. daca nu aveti un astfel de contract nu puteti beneficia de alte drepturi decat de cele prevazute in legislatia in vigoare aplicabila sectorului in care lucrati.
Răspuns la discuția concediu odihna
multumesc
Răspuns la discuția CASS din venitul pe arenda
si pensionarii platesc CASS la venituri din arenda?
Discuție concediu odihna
Este corect sa platesti un concediu de odihna neefectuat la incetarea unui contract individual de munca incheiat pe durata determinata, in conditiile in care aceeasi persoana isi continua activitatea in aceeasi unitate si ocupa un alt post prin concurs in baza unui alt contract individual de munca salarizat diferit?:frantic:
multumesc ptr informatie