avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1539 soluții astăzi
Forum Activitate madalinab

Activitate madalinab

Răspuns la discuția Impozitul forfetar
am o firma si la 1 mai era dispusa dizolvarea ei si inceprea procedurii de lichidare. Mai trebuie sa platesc impozitul forfetar pana la finalizarea procedurii de radiere?
Am tot auzit pareri si nu stiu daca da.sau nu. odata ce este in dizolvare mi se pare firesc sa nu mai platesc deoarece nu mai desfasor nicio acrivitate, nu?
Peruschi a scris:

In cazul in care sunteti asociat unic in societate la lichidarea firmei se numeste un lichidator. Persoana respetiva poate fi aleasa de dumneavoastra, in cazul in care cunoasteti pe cineva care este si inscris pe lista lichidatorilor de la tribunal, sau poate fi numita de catre ONRC. In cazul in care sunteti 2 asociati, situatia firmei la dizolvare poate fi intocmita si de catre un expert contabil, in aceasta situatie nemaifiind obligatorie numirea lichidatorului decat in contextul in care exista neintelegeri intre cei 2 asociati....
Conform legii 31/1990, art. 237 alin 7 (7) Dacă în termen de 3 luni de la data rămânerii irevocabile a hotărârii judecătoreşti de dizolvare nu se procedează la numirea lichidatorului, judecătorul delegat, la cererea oricărei persoane interesate, numeşte un lichidator de pe Lista practicienilor în reorganizare şi lichidare, remunerarea acestuia urmând a fi făcută din averea persoanei juridice dizolvate sau, în cazul lipsei acesteia, din fondul de lichidare constituit în temeiul Legii nr. 64/1995 privind procedura reorganizării judiciare şi a falimentului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Cel mai bine in cazul dumneavoastra este sa mergeti la sediul ONRC si sa va adresati compartimentului juridic pentru gasirea unei solutii la problema dumneavoastra...

Suntem 2 asociati , dar noi nu am fost instiintati de faptul k firma a intrat in dizolvare. Am primit direct instiintarea k prin ordin judecatorsc s-a stabilit un lichidator. Acum daca e ordin judecatoresc se mai poate face ceva?

si as mai avea o intrbare legata de impozitul forfetar: daca la 1 mai firma era in dizolvare mai trebuie sa platesc acest impozit?
multumesc mult pentru raspunsuri

am o firma infiintata in 2004 cu activitare doar de 3 luni an acel an. de atunci am depus declaratiile fiscale pe 0, mai putin un bilant. am fost anuntata k firma intra in dizolvare daca nu il depun. L-am depus si totusi am acceptat k firma sa se dizolve pentru k voiam sa inchei socotelile . Acum am primit instiintare k s-a dizolvat si k am fost repartizata unui lichidator. marea mea suparare este aceea k trebuie sa-i platesc lichidatorului un onorariu de 1500 lei si 1000 pentru cheltuiele de lichidare..E o suma enormapentru mine si nu stiu ce as putea face. Nu inteleg dupa ce criterii se numesc lichidatorii caci stiu alte firme care s-au inchis fara asa ceva. Ce pot face in situatia data??? astept cat se poate de repede un sfat...
Mai pot solicita acum dizolvare -lichidare, caci am inteles k in acest caz nu mai trebuie lichidator...?
Impozit forfetar platesc?
am o firma infiintata in 2004 cu activitare doar de 3 luni an acel an. de atunci am depus declaratiile fiscale pe 0, mai putin un bilant. am fost anuntata k firma intra in dizolvare daca nu il depun. L-am depus si totusi am acceptat k firma sa se dizolve pentru k voiam sa inchei socotelile . Acum am primit instiintare k s-a dizolvat si k am fost repartizata unui lichidator. marea mea suparare este aceea k trebuie sa-i platesc lichidatorului un onorariu de 1500 lei si 1000 pentru cheltuiele de lichidare..E o suma enormapentru mine si nu stiu ce as putea face. Nu inteleg dupa ce criterii se numesc lichidatorii caci stiu alte firme care s-au inchis fara asa ceva. Ce pot face in situatia data??? astept cat se poate de repede un sfat...