avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Activitate Liulica Gina

Activitate Liulica Gina

Răspuns la discuția Recalculare pensie
Liulica Gina a scris:

Fac parte din categoria "norocosilor" nu mi s-a luat in calcul acordul global, nici instanta nu mi-a dat dreptate, nu s-a tinut cont nici de decizia 9 a ICCJ pentru ca m-am judecat anterior si s-a decis ca este "autoritate de lucru judecat". Daca am inteles bine nu pot beneficia nici acum cu decizia CCR pentru ca mi s-a deschis dreptul de pensie in anul 2010!!!????? Este adevarat?! Chiar nu mai pot face nimic?


Ieri, 18.09.2014, dna CIUTAN a explicat la ramania TV ca acordul global pentru care s-a platit CAS reprezinta VENIT PERMANENT ori in cazul meu casa si instantele au interpretat ca nu este venit permanent. Ce sa mai inteleg? Eu inteleg ca mi s-a incalcal un drept constitutional suntem egali in fata legii??!!!

Fac parte din categoria "norocosilor" nu mi s-a luat in calcul acordul global, nici instanta nu mi-a dat dreptate, nu s-a tinut cont nici de decizia 9 a ICCJ pentru ca m-am judecat anterior si s-a decis ca este "autoritate de lucru judecat". Daca am inteles bine nu pot beneficia nici acum cu decizia CCR pentru ca mi s-a deschis dreptul de pensie in anul 2010!!!????? Este adevarat?! Chiar nu mai pot face nimic?
Răspuns la discuția plangere la CEDO pensie
Bine, inteleg, dar nu inteleg de ce unele instante au aprobat colegilor mei din acelasi institut care au iesit la pensie cu un an inainte sau dupa mine RECALCULAREA PENSIEI cu sumele provenite din acord global sau altfel spus de ce s-a acceptat recalcularea pensiei dupa aparitia deciziei ICCJ nr.19/2012???!!! Oricum multumesc mult!
Buna ziua, cer un sfat de la cineva care are experienta in legislatia CEDO.
Am iesit la pensie de drept in 2010. am lucrat in proiectare 20 ani timp in care am primit acord global pentru care s-au platit contribute inafara de cele aferente salariului de baza. Am solicitat CASEI sa ia in calcul la pensie si acordul global pentru care am depus documentele necesare - mi s-a respins cererea. In 2011 am solicitat in instanta si am aratat ca am colegi care s-au judecat la Bucuresti, la Brasov si li s-a aprobat si aceasta recalcularea pensie...mi s-a respins si aceasta cerere . Dupa aparitia deciziei ICCJ nr. 19/2012 am revenit atat la casa (e vorba de Iasi) apoi in instanta- mi s-a respins cererea pe exceptia autoritatii de lucru judecat. Am facut recurs, am aratat RIL-uri in aceaiasi speta nimic. Am solicitat revizuire in baza legii care spune exceptia autoritatii de lucru judecat trebuie sa indeplineasca 3 identitati ori eu am cerut revzuirea in baza altei legi . CE PARERE AVETI AM VREO SANSA LA CEDO?! Este vorba totusi de 20 ani! Multumesc!
De fapt, nu stiu ce sunt raportata la situatia pe care am descris-o mai sus. Eu doresc sa solicit la parchet stadiul in care se gaseste cercetarea penala a persoanei care a venit in procesul civil ca martora a cumparatorului si s-a dovedit a fi mincinoasa. Asa cum am spus instanta s-a autosesizat cu toate astea a considerat cumparatorul de buna credinta si nu a anulat contractul. Am facut recurs si as vrea sa stiu in ce stadiu este cercetarea penala a martorei mincinoase. Vreau sa ma folosesc de acest fapt. Nu stiu daca procurorul imi va da aceasta informatie mie.
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie - partea colaterala poate sa solicite in ce faza se afla cercetarea penala, precizez ca partea colaterala are pe rol proces civil in care a solicitat anularea unui ctr. de vanzare/cumparare pe motiv ca, cumparatorul nu este de buna credinta-a venit cu un martor mincinos - instanta de fond s-a autosesizat dar nu a considerat ca acest lucru este un motiv pentru anularea contractului. Acum este la recurs si as dori sa aduc aceasta proba de la parchet. Multumesc!
Buna ziua, va rog sa ma ajutati, nu am gasit unde se precizeaza in noul cod penal daca partea colaterala are dreptul de a solicita faza in care se afla cercetarea penala? Precizez ca partea colaterala are pe rol un proces civil in care a solicitat anularea unui contract de vanzare/cumparare si trebuie sa demonstreze ca, cumparatorul este de rea credinta . Ori cumparatorul s-a prezentat cu un martor mincinos care acum este cercetat penal pentru marturie mincinoasa. Va multumesc!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am iesit la pensie la limita de varsta cu vechime 38 ani de munca. Inainte de 1989 am lucrat in proiectare, în acord global 20 ani,s-au plătit contribute pentru veniturile obţinute din acord global. La stabilirea pensiei nu mi s-au luat în calcul sumele obţinute din acord global. Am actionat în judecată casa de pensii deoarece colegi de-ai mei au obţinut în alte instanţe decât Iaşi recalcularea pensiei cu sumele obţinute din acord global. Instanţa din Iaşi mi-a respins acţiunea. După apariţia Deciziei 19 /2012 a ICCJ am revenit la casa de pensii Iasi şi am fost respinsa apoi am redeschis acţiunea în instanţă şi mi-a fost respinsă din nou pe excepţia de autoritate de lucru judecat. Ce mai pot face acum? Eu consider că mi s-a încălcat un drept constituţional atata timp cat am colegi care sunt în aceiaşi sutuaţie ca mine şi beneficiază de pensie în care s-a luat în calcul sumele provenite din acordul global mai mult au acţiuni judecătoresti câştigate după apariţia deciziei 19 a ICCJ. Vă rog ajutaţi-mă!
Scopul este desfiintarea contractului, terenul a fost vandut de 3 ori prin inselaciune primul vanzator fiind condamnat penal pentru aceasta. Acum ma lupt cu ceilalti 2 cumparatori care cica sunt de "buna credinta" Multumesc mult daca ma-ti ajuta cu un sfat.
buna ziua, adeverinta de rol si certificatul fiscal gresit mai precis sunt emise pe alt sat din aceiasi comuna duce la anularea contractului de vanzare cumparare a terenului? Multumesc