avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Activitate fittonia

Activitate fittonia

Da, insa nu le-am pastrat.
Buna ziua!

In urma unei lucrari dentare de ceramica pe zirconiu inceputa la un cabinet din cartier, am renuntat la finalizarea sa din cauza serviciilor de proasta calitate. Am platit in prealabil fiecare vizita/tratament. Refuz sa platesc lucrarea, care nu e finalizata, ci doar incepuse scheletul zirconiu.

Am dovezi/radiografii de la actualul medic, care arata ca fostul medic dorea sa imi puna lucrarea pe dinti cu infectie.

Fosta doctora insista sa ii platesc baza lucrarii. Exista vreo cale prin care ma poate obliga sa fac asta, din moment ce nu exista un contract semnat intre noi? Ma poate da in judecata si pe ce baza, din moment ce pot sustine si eu slaba calitate a serviciilor cabinetului?

Exista cazuri de acest gen in care un stomatolog a dat in judecata un client?

Va multumesc!
Buna ziua
Imi puteti spune va rog care sunt sansele de castig ale unui chirias care denunta la Adm Financiara ca acum 6 ani a stat fara contract de inchiriere, contract ce ulterior a fost inregistrat la Adm. Fin acum 3 ani. Cred ca singura dovada a chiriasului de acum 6 ani de zile este inregistrarea in cartea de imobil.
Multumesc
DanGeorgescu a scris:

Proprietarul plateste pentru instalatiile comune sau pentru zugravirea scarii blocului, repara gardul, terasa etc.


Buna ziua
Am tot citit si rascitit articole si subpuncte din Codul Civil si raspunsurile de pe acest site si parca cu cat citesc cu atat sunt mai nelamurita.
In cateva articole citesc ca proprietarul este obligat sa intretina spatile si instalatile comune iar chiriasul cele locative (Art 29,28 si Art 1788 NCC) apoi nu mai inteleg nimic cand citesc Art. 1421 NCC si Art. 1448 NCC "Nici una din reparatiile reputate locative nu cad in sarcina locatarului cind stricaciunile au fost cauzate prin vechime sau forta majora."
si mai ales prima parte a acestui articol: [ link extern ]
Si nu se pupa de loc cu ce scrieti d-voastra mai sus. In plus ce chirias ar recunoste ca e din vina sa si nu ar spune ca e din cauza uzurii normale sau vechimii.exceptand exemplul de mai sus in care peretele se vede clar ca are urma scaunului chiriasului. Eu ma refer de exemplu la instalatia sanitara acolo nu se vede nimic clar (banuiesc ca aproape nici un proprietar nu schimba tevile aferente tevilor comune sau racorduri sau baterie ghiuveta atat de des) Orice chirias ar spune ca ceva s-a stricat pt ca a fost vechi. Deci pana in final cine plateste instalatia sanitara si zugraveala?
Imi puteti explica mai exact ce reprezinta si in ce conditii se aplica Art. 1448 NCC , daca mi-ati da un exemplu as fi tare recunoscatoare.

Multumesc.
Multumesc frumos pt raspunsuri...insa partea cu somajul oricum nu cred ca-mi reusea. De la precedentul loc de munca am inchis contractul cu acordul partilor si am stat 3 luni acasica. Asa ca oricum asta era un impediment pt somaj acum.
Sau am inteles gresit?
In C.M. o sa fie mentionat desfacerea cartii de munca cu acest articol? Stiti dc va intreb...pt ca am fost intrebata cum sa se desfaca contractu,l cu acordul ambelor parti...etc.
Iar eu am insistat ca se desface pe baza acestui articol nu altceva.
Inca o intrebare....perioada de proba fiind foarte mica....mai exact 2 saptamani...pt aceasta perioada voi primii bonuri de masa si salariul aferent zilelor lucrate?
Buna ziua
Ma aflu si eu in aceasta situatie in care am depus o notificare de incetare a contractului de munca in perioada de proba.
Acum problema mea este: am adus cartea de munca angajatorului si nu stiu daca este necesar sa se faca inscriere pe ea la ITM cu activitatea mea in firma.Ei sustin ca se va inscrie atat contractul de munca cat si cartea de munca la ITM.(este obligatoriu acest lucru?)
Ce va fii inscris in cartea de munca si cat ma afecteaza pe mine in fata unui viitor angajator?