avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Activitate Nicu I.

Activitate Nicu I.

Răspuns la discuția Sistare furnizare gaze naturale
Referitor la faptul că asociaţia "probează" că a respectat legea, vă aduc la cunoştinţă că din anul 2008 şi până în prezent locatarii care au avut montate contoare pasante au plătit consumul de gaze "citit" de ei, deşi cum am mai spus nu aveau efectuată recepţia şi PIF de către firma de gaze autorizată,lucru care a dus la sistarea furnizării de gaze după două notificări, motivul fiind acelaşi:recepţia finală a lucrării şi PIF, precum şi sigilarea contoarelor de gaze.
Bună ziua,
De 3 zile, după două notificări din partea furnizorului de gaze, s-a sistat furnizarea gazelor naturale din cauza unor locatari care, din luna noiembrie 2008, cu ajutorul unei firme agreată şi autorizată legal,au instalat în apartamente contoare de gaze pasante fără a fi efectuată recepţia lucrării şi punerea în funcţiune a instalaţiei de gaze.Tot din această perioadă aceşti locatari au achitat către Asociaţia de propietari consumul înregistrat de aceste contoare, iar noi, ceilalţi locatari care nu deţinem contoare pasante am fost obligaţi să suportăm diferenţa de mc de gaze consumată.Care este modalitatea legală prin care pot să îmi recuperez sumele achitate ilegal în această perioadă şi totodată cum trebuie procedat, din punct de vedere legal cu aceşti locatari,dar şi cu preşedintele,administratorul,cenzorul şi comitetul de bloc care au avut cunoştinţă de această situaţie şi nu au procedat la intrarea în legalitate,ţinând cont şi de faptul că toate cheltuielile prevăzute de întocmirea documentaţiei necesare şi avizarea acestor lucrări au fost achitate din fonfurile asociaţiei fără a avea acordul a 2/3 din propietari,atât referitor la încheierea,dar şi la derularea acestui contract?
Vă mulţumesc mult.
Discuție Medicina legala
Cum se poate contesta un raport medico-legal, avand in vedere faptul ca medicul legist desi avea in fata toate actele medicale, in care se preciza perioada de 8 saptamani de ingrijiri medicale la spital, nu a tinut cont de aceasta perioada si a acordat doar 14 zile de ingrijiri medicale si de vindecare.Mentionez ca fost vorba de o agresiune prin lovire cu un corp dur, in urma careia am ramas fara un dinte.Multumesc.
Discuție Coventie civila
Conventiile civile se mai pot incheia, in cadrul unei asociatii de propietari, in conditiile in care prin Legea 577/2003 (privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 9/2003 pentru modificarea si completarea Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale) articolele 2,3, si 4 din Legea 130/1999, au fost abrogate?

Discuție Contestaþie
Unde mă pot adresa pentru o contestaţie referitor la o exmatriculare din anul IV de facultate, pe motive de indisciplină, care nu sunt motivate şi nici reale, conform unui regulament de ordine interioară care nu a fost adus la cunoştinţa studentului?
Soacra me a câştigat la Curtea de Apel recursul intentat de Casa de Pensii Teleorman referitor la decizia Tribunalului Teleorman de a admite reclacularea pensiei mele în urma depunerii unei adeverinţe de salariu de la o societate unde am lucrat între anii 1981-1986. După ce Casa de Pensii Teleorman a ignorat timp de 10 luni hotărârea Cuurţii de Apel, la insistenţele mele a dispus reclacularea pensiei luând în calcul şi aceea adeverinţă. Cu această ocazie am primit decizia cu suma pe care am primit-o după această reclaculare, sumă care este de 261 lei, iar pentru toată această perioadă am primit numai 964 lei, adică 9.640.000 lei. La întrebarea mea de ce am primit doar atât, mi s-a răspuns că s-a adăugat la pensia de bază de 450 Ron, doar 261 lei, adică 20.610 lei. La un calcul simplu efectuat nu iese valoarea de 961 lei, pe această perioadă, iar decizia emisă nu specifică clar această sumă, fiind scris simplu lei, fără alte detalii. Solicitând buletinul de calcul pentru această nouă mărire, mi s-a răspuns că este secret şi că nu poate fi pus la dispoziţia pensionarului.
Ce aş putea face în această situaţie?