avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Medicina legala
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Medicina legala

Cum se poate contesta un raport medico-legal, avand in vedere faptul ca medicul legist desi avea in fata toate actele medicale, in care se preciza perioada de 8 saptamani de ingrijiri medicale la spital, nu a tinut cont de aceasta perioada si a acordat doar 14 zile de ingrijiri medicale si de vindecare.Mentionez ca fost vorba de o agresiune prin lovire cu un corp dur, in urma careia am ramas fara un dinte.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters148855 , utilizator 18:02, 2 Iulie 2010
Numarul de zile de ingrijiri medicale acordate de catre medicul legist poate fi diferit (mai mare, egal sau mai mic) fata de numarul de zile de internare sau de concediu medical (care este pentru locul de munca). Medicul legist acorda zilele de ingrijiri medico-legale raportat la leziunile pe care le constata pe corpul celui examinat si la documentele medicale pe care acesta le prezinta (bilete de iesire/scrisori medicale, radiografii etc.). Aceste zile se acorda dupa un barem medico-legal in care sunt prevazute intervale cu zile de ingrijiri medicale pentru fiecare leziune in parte. Asadar medicul legist va trebui sa respecte acest barem si sa acorde zilele de ingrijiri raportat la leziunile constatate, la diagnosticele clinice, la investigatii efectuate, la eventuale complicatii aparute. Deci nu va mirati daca perioada de internare sau de concediu medical acordat de medicul care va trateaza este diferita fata de zilele din certificatul medico-legal. Certificatul de concediu medical se utilizeaza la serviciu pe cand cel medico-legal se utilizeaza in justitie.
Oricum, este foarte putin probabil ca pentru pierderea posttraumatica a unui dinte sa fie necesare 8 saptamani de ingrijiri medicale. Probabil ca este vorba si de alta afectiune asociata, fara legatura cu traumatismul suferit, sau de certificate de concediu medical primite in conditii ce ridica anumite suspiciuni referitor la leziunea pe care o mentionati si la cele 8 saptamani acordate pentru aceasta.
puteti cere efectuarea unei expertize medico-legale
Orice certificat medico-legal emis de un medic legist ,poate fi contestat la Comisia Nationala de Avizare din cadrul INML Prof.Dr.Mina Minovici.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iunie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Pana la Comisia superioara de la INML exista Comisia de avizare si control a actelor medico-legala la IML la care este arondat Serviciul medico-legal care a eliberat actul medico-legal initial. trebuie respectata aceasta ierarhie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate contesta un certificat medico-legal? joemarin joemarin Un certificat medical poate fi contestat si daca da,cum?persoana respectiva a obtinut un nr de 30 zile ingrijiri medicale in urma unei altercatii,in ziua ... (vezi toată discuția)
Contraexpertiza certificat medico-legal eugennico eugennico In luna ianuarie am fost victima unei agresiuni(am fost lovit pe la spate in cap de mai multe ori cu o \"bâta de baseball),si am fost internat 15zile la ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima, care a plecat de la fata locului fara sa anunte ca e ranita TomaCatalina TomaCatalina Buna ziua. Am si eu o problema. In urma cu cateva zile am avut un accident rutier din cauza neacordarii de prioritate. In urma accidentului, victima nu a ... (vezi toată discuția)