avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Activitate andrei12345

Activitate andrei12345

Răspuns la discuția Facilitate persoana handicap
Da, imi pare rau.
Raspunsurile au fost de folos atunci cand nu stiam raspunsul. Acum ca stiu raspunsul oferit teoretic nu mai sunt de folos, am asimilat acele cunostinte, nu?
Nu ma intelegeti gresit, nu am nicio problema cu dumneavoastra si chiar sunt recunoscator pentru ca m-ati ajutat.
Am sa demarez activitatea asa cum este fara alte intrebari.
Multumesc,
Răspuns la discuția Facilitate persoana handicap
@ynocentta
Va multumesc pentru raspunsuri, au fost de folos. Singurul lucru de care sunt contrariat este incompetenta in Romania.
Ca sa ma intelegeti va dau un exemplu clar. In lege se afirma ca am gratuitate la transportul in comun terestru si metrou. Am fost la domnii responsabili, am luat pentru transport in comun si cand am intrebat de metrou mi-au raspuns clar si raspicat ca nu exista asa ceva si ca nu am acest drept. Ca dupa 2 luni sa aflu intamplator ca se poate asa ceva si nu trebuia decat un act.
Acum am gratuitate si la transportul cu metroul !!!
Credeti ca mai am incredere in autoritatile "competente" dupa aceasta situatie?

In al doilea rand, intrebarea aceasta nu are nicio legatura cu cealalta intrebare. Acolo am intrebat daca trebuie sa platesc pentru pensie, sanatate, etc. Aici intreb daca conform acelui articol beneficiez de gratuitate pentru eliberarea autorizatiei, cu totul altceva. Deci va rog fiti atenti.

Nu este vorba de 150 de lei este vorba despre respectarea sau nu a unui drept.

Am mai primit raspunsuri din partea autoritatilor care s-au dovedit a fi gresite asa ca am invatat sa nu ma incred in ele. Nu vreau sa stiti cum erau aceste raspunsuri. De la anph au zis ca sunt scutit de taxele infiintarii PFA dar acestea trebuie achitate la primarie [clar ca nu au habar despre] , la orc o doamne s-a scuzat cateva secunde si s-a auzit pe fundal o intrebare catre o alta doamne "hey, stii ceva despre scutire la persoane cu handicap".

Deci repet, acest topic nu are nicio legatura cu taxele catre stat, ci doar este vorba despre acest articol "d) scutire de la plata taxei pentru eliberarea autorizaţiei de funcţionare pentru activităţi economice şi viza anuală a acestora;" si faptul ca vreau sa inteleg ce inseamna.

Va multumesc pentru raspunsuri si sper ca intelegeti ca orice urma de contrariere este datorata faptului ca nu am putut afla un raspuns cclar din partea celor care trebuiau sa il ofere si nu din cauza dumneavoastra care doar incercati sa ma ajutati.
Răspuns la discuția Facilitate persoana handicap
ca si cum ar fi de folos.... am sunat, au zis ca persoanele cu handicap nu au facilitati..
totusi , daca nu la registrul comertului, atunci la ce se refera acea lege?
mai exact de ce sunt eu scutit? sa zicem ca nu la ORC, nu pt PFA, dar in ce situatie atunci?
Buna ziua!

Incerc de cateva zile sa descopar ceva si am realizat ca sistemul juridic la noi in tara este la pamant.
Conform legii 448/2006 republicata , la art.26 este precizata urmatoarea facilitate a persoanelor cu handicap grav sau accentuat: "d) scutire de la plata taxei pentru eliberarea autorizaţiei de funcţionare pentru activităţi economice şi viza anuală a acestora; " .
Doresc sa devin PFA si sunt curios daca sunt scutit de taxele pentru infiintarea PFA-ului. Cand am fost la registrul comertului au inceput sa zica ca nu exista asa ceva, doar ca odata nush ce au auzit ei despre viza.
Am sunat la ANPH , m-au trimis la sectia juridic, si doamnele de acolo, nu prea stiau mare lucru dar au zis ca da, sunt scutit doar de taxa de la primarie. Ce taxa la primarie? ca eu nu trebuie sa ma duc la primarie ca sa infiintez PFA.
Nimeni nu stie despre aceasta parte a legii si dupa cum suna eu inteleg ca sunt scutit de taxele de infiintare PFA. Am mai citit pe un forum unde tot asa afirma acel domn.

Oricum, doresc poate ma poate ajuta cineva si sa imi spuna clar daca sunt scutit sau nu sunt conform legii.
Va multumesc
Răspuns la discuția PFA - persoana cu handicap
nu platesc sanatatea si platesc pensia sau nici una , nici alta?

repet, in caz ca as fi angajat , dupa lege sunt scutit de ambele.
Răspuns la discuția PFA - persoana cu handicap
ynocentta a scris:

Prima parte nu va este adresata in mod direct ;a-ti mentionat ca sunteti beneficiar de certificat ,exista useri care sustin ca nu exista asa ceva.
Nu a-ti precizat natura pentru "mica afacere".Nu trebuie sa platiti pentru sanatate .
Functie de specificul afacerii,exista posibilitatea sa beneficiati de reduceri /
scutiri.Fara a preciza concret afacerea,este dificil de emis un raspuns care sa fie valabil.Reveniti cu precizari

este vorba de activitati online, publicitate, portaluri web in mare ce se incadreaza 6311 si 7440 CAEN.
Intrebarea mea este nu daca obtin reduceri la impozit pe venit sau ceva asemanator. Ci daca trebuie sa platesc acei 6,5% la sanatate si nu mai stiu cat la casa de pensii avand in vedere ca legea, in cazul in care ma angajez ma scuteste de aceste plati. PFA nu e ca si cum m-as angaja pe mine?
Răspuns la discuția PFA - persoana cu handicap
ynocentta a scris:

Atentie marita cu exprimare ca treziti specialisti care NU accepta existenta de grade de incadrare a persoanelor cu handicap.
Da in varianta PFA aveti obligatii de plata .
Cu ocazia depunerii documentatiei la registrul comertului ,depuneti copie dupa certificatul medical si functie de specificul activitatii ,puteti beneficia de cota parte scutire

nu am prea inteles prima parte a mesajului.
Sa inteleg ca trebuie sa platesc chiar si pentru sanatate? Adica, mi se pare absurd, eu unul am garantat servicii medicale gratuite, de ce as mai plati pentru asa ceva?
Buna ziua!
Doresc sa devin persoana fizica autorizata pentru o mica afacere si am grad de handicap II [accentuat].
Am inteles ca in caz ca m-as angaja taxele precum cele pentru pensie, pentru casa de asigurari de sanatate ,etc sunt platite de stat, adica eu nu trebuie sa le platesc.

Din cate am inteles , PFA-ul trebuie sa plateasca aceste taxe . Daca am grad de handicap trebuie sa platesc ca PFA aceste taxe? Teoretic nu ar trebui.
De asemenea, in caz ca sunt scutit cine este organul competent , unde trebuie sa fac toate formalitatile?

Pot obtine vreo reducere in ceea ce privesc taxele de infiintare?

Va multumesc,

P.S ma scuzati, tind sa cred ca am gresit sectiunea, in acest caz rog un moderator sa mute intrebarea
De fapt, la urma urmei...cred ca ar fi o decizie corecta...sa se puna dom'le camere de supravegheat sa se vada adevarata valoare a liceenilor din ziua de azi. Daca vor avea de suferit si cei care invata asta e, cineva trebuie sa fie primul, nu?
CUm am mai zis, desi ma repet, eu unul imi bat capul cu pregatirea pentru admitere....
Ce poti invata ca liceean daca unul din examenele importante incepe prin frauda?
Ceea ce e trist ca fiecare de aici , care a raspuns pana acum, daca ar face schimb de loc, ar fi revoltati de aceasta decizie. Romanii sunt egoisti si cei mai mair critici, critica tot ce nu tine de ei.
Poate este timpul sa se schimbe lucrurile si sa , poate , sa visam la o tara fara coruptie...
Nu stiu, e chiar atat de greu de priceput? Nu spun ca ar "intra camera de vederi in ochi", spun altceva. Sunt multe fraude la bac, camerele sa zicem ar rezolva o parte. Eu daca am invatat anul asta scolar si pe drept, corectat la sange iau nota 8 si unul din Suceava, care n-a facut nimic tot anul, si , doar pentru ca nu are o camera de filmare care sa-l opreasca sa copie totul si ia nota zece se poate numi dreptate?
Ce vreau sa spun este ca ar trebui sa se aplice acelasi regulament la nivel national, nu cred ca sunt asa de multe centre universitare renumite, asadar toata tara concureaza pe aceleasi locuri.
Ei na, la urma urmei ce rost are sa ma agit, 100% conteaza admiterea pentru mine , totusi nu mi se pare corect pentru colegii mei.