avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Camere de filmat bac doar intr-un judet
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Camere de filmat bac doar intr-un judet

Buna ziua!
In ultima perioada au fost nenumarate discutii privind bacalaureatul din acest an.

In judetul Botosani, Inspectoratul Scolar Judetean a hotarat sa puna in salile de clase camere de supraveghere imprumutate. Am inteles ca au fost facute lucrari in acest sens deja in anumite licee.
Personal nu sunt afectat, am admitere la facultate dar nu consider ca este corect pentru cei care se orienteaza sa mearga la o facultate cu concurs de dosare, ca in Botosani sa fie puse camere de supraveghere iar in alte judete sa nu se procedeze la fel. Este discriminare si este clar ca acesti copii vor pierde locuri la facultate din motive evidente.
Sunt de acord sa se puna camere, dar peste tot in tara.

Este posibil ca elevii din licee sa actioneze aceasta decizie in instanta?
Care ar fi din punct de vedere legal motivul. Ce actiuni sunt necesare pentru asa ceva? (organizarea unui comitet, etc...)
Multumesc ,
Cel mai recent răspuns: meriy , utilizator 19:42, 26 Mai 2010
Mai exact ar putea sa invete si nu sa se focuseze pe deciziile conducerii. Probabil in Botosani exista reclamatii cu privire la corectitudinea examenului, motiv pentru care s-au luat masuri de prevenire.
Mult succes ,
Ideea care vreau sa o sugerez este urmatoarea:
La botosani se pun preventiv camere de supraveghere, elevii iau, corect, note de 8,9 .
In restul tarii nu se pun preventiv camere de supraveghere, elevii iau, intr-un fel sau altul, doar note de 10.
Concurs de dosare, cine intra la facultate? Restul tarii sau Botosani ?
Nu spun ca nu este bine sa fie camere de filmat, spun doar ca regula ar trebui aplicata pentru toti.
Ca masura preventiva consider ca ar trebui sa fie pusa admitere la toate facultatile...
1. Nu vad de ce ar lua note mai mici un elev supravegheat de camera de luat vederi (aceasta este pusa undeva unde nu ii intra in ochi).
2. Cred ca examenul de admitere la facultate ar fi cel mai bun lucru care s-ar face.
Nu stiu, e chiar atat de greu de priceput? Nu spun ca ar "intra camera de vederi in ochi", spun altceva. Sunt multe fraude la bac, camerele sa zicem ar rezolva o parte. Eu daca am invatat anul asta scolar si pe drept, corectat la sange iau nota 8 si unul din Suceava, care n-a facut nimic tot anul, si , doar pentru ca nu are o camera de filmare care sa-l opreasca sa copie totul si ia nota zece se poate numi dreptate?
Ce vreau sa spun este ca ar trebui sa se aplice acelasi regulament la nivel national, nu cred ca sunt asa de multe centre universitare renumite, asadar toata tara concureaza pe aceleasi locuri.
Ei na, la urma urmei ce rost are sa ma agit, 100% conteaza admiterea pentru mine , totusi nu mi se pare corect pentru colegii mei.
desigur, corect ar fi sa fie egalitate de tratament si de masuri ..anticopiat. Dvs. insa si colegii veti putea fi mandrii ca ati obtinut rezultate ,,muncite" la bac, nimeni nu va va putea pune la indoilala rezultatele ..va puteti consola si cu asta;)

Alte discuții în legătură

Ce se mai poate face? foaie matricola absolvire liceu - note mai mici decat stiam riannart riannart Fiul meu a terminat anul acesta liceul la Colegiul \"Henri Coanda \"Bacau si cand si-a ridicat foaia matricola de la scoala, am constatat cu stupoare ca ... (vezi toată discuția)
Scandalul cu bac-ul la liceul bolintineanu.... Tarzan2012 Tarzan2012 Stimati forumisti,deschid acest subiect cu concluzia ca fiecare sa ne exprimam parerile cu privire la examenele de bacalaureat. Asa cum stiti,zilele trecute ... (vezi toată discuția)
Una mica despre bacalaureat mimishor mimishor Da, stiu ca ar fi trebuit sa ma pregatesc foarte bine, ca nu e frumos sa trisezi la un examen etc etc dar uite ca sunt in situatia in care la matematica nu am ... (vezi toată discuția)