avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Activitate cris-gabi

Activitate cris-gabi

Sa inteleg ca nu exista nici o prevedere legala care sa oblige asociatia de proprietari sa-mi comunice contul bancar?
Va rog sa-mi raspundeti. Am mare nevoie de aceasta informatie.

Acest lucru l-am spus si eu insa mi s-a cerut sa le spun unde este precizat in legislatie acest lucru, insa nu am gasit nimic in lg 230, sau nu am stiut eu unde sa ma uit.....
Este prevazut in lege acest lucru?
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema:
Doresc sa platesc cotele de intretinere prin virament bancar, iar din acest motiv am solicitat in scris comunicarea contului asociatiei. Au trecut deja mai mult de 30 de zile de la cererea mea insa nu vor sa-mi dea nici contul nici raspuns la cerere cu motivul refuzului. Ce pot face, avand in vedere ca nu pot plati in alt fel ( la casierie sau cu ajutorul unui vecin, etc - de mandat postal mi-au spus ca nu are cine sa se duca la posta sa il ridice si se vor intoarce banii )?
Va rog sa ma ajutati cu articolul de lege care prevede obligativitatea comunicarii la cerere a contului bancar al asociatiei pentru a putea plati cotele de intretinere ( daca exista)

Multumesc anticipat pentru raspuns
ondino a scris:

@cris-gabi,

Cm cod 06 acordat in ambulator este de max.5 zile calendaristice.Indemnizatia suportata de angajator ,din fondul sau de salarii este pt.primele 5 zile lucratoare cuprinse in aceste 5 zile calendaristice de concediu medical. Asadar daca cm este pt.perioada 29sept.-3 octombrie., acesta va fi suportat integral doar din fd. dvs.de salarii,in concluzie nu aveti ce sa recuperati de la Casa de Sanatate.
Nu cred ca i s-a eliberat cm pt. boala obisnuita,(01)atata timp cat nu poate dovedi printr-o adeverinta calitatea de asigurat dinainte de 28 septembrie 2011.Probabil va primi o adeverinta medicala,pe baza careia dvs.ii veti putea motiva absentele de la serviciu .


Codul 06 pe medical nu este ambulator, a avut o interventie chirurgicala.
Avand in vedere faptul ca am doua raspunsuri diferite, nu stiu ce sa iau de bun. Va rog sa ma lamuriti: contributia pt asigurarile de sanatate la medicalul cu cod 06 ( interventie chirurgicala cu spitalizare) o pot deduce din FNUASS sau nu?

In legatura cu celelalte CM cu cod 01 ( i s-a eliberat un asemenea medical cu toate ca nu are contributie) sa inteleg ca inregistrez angajatul in concediu fara plata si drept cerere am medicalul???
Nu imi este clar.

Multumesc pentru ajutor
ondino a scris:



Puteti plati doar cm pe cod 06,urgenta medico-chirurgicala.
In aceste situatii nu este necesara realizarea unui stagiu de cotizare, astfel, daca incapacitatea temporara de munca intervine in prima luna de munca , neexistând o baza de calcul anterioara , vor fi luate in calcul veniturile negociate contractual si inca nerealizate.




Multumesc pentru raspuns.
Avand in vedere ca nu are cotizatie, banuiesc ca nu pot recupera contributia aferenta concediului medical.
Pentru medicalele ulterioare, cred ca voi avea cod 01. Sa inteleg ca nu le pot plati? In acest caz ce voi pune in statul de plata daca are concediu medical toata luna?


Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema:
In data de 28 septembrie am angajat o persoana (am semnat contractul de munca), iar in 29 septembrie persoana intra in concediu medical, cod 06 Urgenta chirurgicala ( pentru zilele 29 si 30 septembrie) urmand ca sa-mi aduca concediii medicale si pe luna octombrie ( inca nu mi-a spus pe ce perioada si nici nu stiu ce cod au).
Problema este urmatoarea: persoana in cauza nu are contributie la asigurarile de sanatate nici o zi pe anul 2011. Cum pot plati acest concediu medical avand in vedere ca nu a lucrat nici o zi in ultimele 12 luni, deci nu am de unde sa adun cele 22 de zile obligatorii de contributie?

Va multumesc anticipat pentru ajutor.

Sa inteleg ca, concedierea individuala pentru motive ce nu tin de persoana salariatului, nu poate fi abuziva si nu poate fi atacata in instanta?
Multumesc pentru raspunsuri.
Din ce imi spuneti inteleg ca pot cere in instanta anularea concedieri pe motive ca desfiintarea locului de munca nu are la baza un motiv finaciar real .Eii obtin profit, este adevarat ca mai mic, dar se puteau orienta si spre reducerea altor costuri ( chirii).
Neavand reprezentanti ai salariatilor, decizia de concediere nu este nula avand in vedere ca nu au respectat pasii impusi de lege prin codul muncii ( instiintarea sindicatelor sau a reprezentantilor salariatilor de intentia concediereii colective)? Pot invoca asta in instanta?
Multumesc pentru raspuns.
Disponibilizarile colective se pot face chiar si atunci cand societatea are profit?( conducerea invoca motive de criza economica)
Pe decizia de concedire se va scrie: motive economice.
Nu avem sindicat si nici reprezentanti ai salariatilor, cu toate ca este o societate cu peste 200 angajati. Nu avem nici contract colectiv de munca, ne raportam la cel national.
Imi puteti spune care sunt conditiile in care ne pot disponibiliza pe amandoi? Firma nu este in stare de faliment. A avut luni in care a platit impozit pe profit.
Ce inseamna anvergura concedierilor, din acest punct de vedere?

Multumesc