avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Activitate diabara

Activitate diabara

Buna seara tuturor.
Am si eu nevoie de putin ajutor.
Locuiesc cu parintii mei la casa particulara, curte comuna cu alti 5 vecini.
Pivnitele sunt situate laolalta, nu sub casa noastra, ci vizavi. Asa au fost construite de la bun inceput.
Deci casa vecinului de vizavi are camera mare deasupra pivnitelor.
Evident, folosim pivnita pentru a depozita si taia lemne. De cand ma stiu asa a fost.
Alti doi vecini mai au pivnita langa a noastra, dar unul dintre ei face foc cu cartoane, fiind mai saraci, iar celalalt este plecat, deci nu foloseste pivnita.

Vecinii nostri de vizavi ne-au reclamat de 9 ori de anul trecut pe motiv ca tata taie lemne in pivnita sub casa lor si nu in curte. Dupa parerea lor, buna vecinatate inseamna sa urci lemnele din pivnita in curte si sa tai acolo, dupa care sa le cobori gata taiate in pivnita.

Cica face zgomot, iar ei doresc liniste.

Aseara ne-am trezit cu 4 (!!!!) reprezentanti ai Politiei Comunitare in usa. Unul a venit pentru reclamatie, iar cu ceilalti trei cica s-a intalnit din intamplare pe strada noastra, si l-au insotit, ca dupa aceea au treaba impreuna. Unul dintre acestia era si mascat.

L-au legitimat pe tata, i-au spus ca nu are voie sa taie lemne in pivnita la nicio o ora din zi, ca face zgomot, i-a dat avertisment verbal si i-a spus ca la urmatoarea reclamatie il amendeaza.

Eu am sunat la politia municipala, sa intreb daca asa ceva este posibil, mi se parand absurd sa ne apara 4 politisti comunitari, solizi, inarmati etc la usa ca la niste infractori.
Agentul de la politia municipala a spus ca e absurd, ca are voie sa taie lemne, si ca aici precis nu e vorba de taiat lemne ci de alte lucruri... adica faptul ca vecina nu ne place (ea este ultima venita in curte la noi, si intr-adevar este rautacioasa, dar nu intru in detalii).

Mie mi se pare hartuire, sa reclami pe cineva de 9 ori, practic de fiecare data cand coboara tata in pivnita sa taie lemne, ea cheama politia comunitara.

Mi se pare inspaimantator ca reprezentantii "legii" incurajeaza acest comportament de hartuire si il ameninta pe tatal meu cu amenda in bani.

Tata, evident, a fost astazi la seful politiei comunitare si a depus reclamatie impotriva agentilor. Seful respectiv i-a mustrat acolo de fata cu tata, dar asta nu inseamna ca data viitoare cand vecina va suna la ei, nu vor trimite agenti.

Pentru mine, dincolo de respectarea legii, a drepturilor omului etc, conteaza starea de sanatata psihica si fizica a parintilor mei. Va inchipuiti in ce stare se afla fiind reclamati sistematic.

As vrea sa stiu ce se poate face, cui ne putem adresa, care este solutia posibila.

(pe cale amiabila nu vad nimic, deoarece cu vecina nu se poate vorbi deloc; dansa a fost si la primar sa-i spuna ca parintii mei nu sunt vecini buni - mentionez faptul ca tata este functionar public la primarie, iar vecina s-a dus sa se planga primarului ce angajat are dansul...
mie mi se pare ca "buna vecinatate" inseamna sa vorbim si sa ne intelegem pentru a fi pace si liniste; dar nicidecum sa imi trimiti 4 politisti inarmati la usa, dintre care unul mascat - asta mi se pare intimidare, hartuire)

Va multumesc mult de tot pentru ajutor.

Claudia
Răspuns la discuția hartuire
Buna ziua, si multumesc pt. raspunsuri.
Aseara femeia respectiva s-a legat din nou de noi, respectiv a oprit-o pe mama mea si a inceput sa urle. Erau de fata mai multi dintre prietenii mei si calte cunostinte, ceea ce n-a speriat-o si nu a impiedicat-o sa zbiere si sa spuna vrute si nevrute despre mine mamei mele. Mama a vorbit frumos cu ea, spunandu-i sa ma lase in pace. Fara izbanda. Cum voiam sa plecam, cum pornea dupa noi.
Am sunat la 112 si a venit politia. Femeia a vrut sa fuga, apoi a refuzat sa se legitimeze, in cele din urma a facut-o. La inceput a negat tot, politistii i-au spus sa le spuna si lor ce ne-a spus noua, ea a replicat ca nu ne-a spus nimic, ca ea nbici nu ne cunoaste si nu sta de vorba cu noi. Ba chiar ca noi o urmarim, o oprim, si am vrut sa o batem.
Dupa aceea, a inceput sa le povesteasca si politistilor cate a vazut ea si ce ii arata Domnul, si ca ea nu se lasa, pt. ca este treaba ei, si are dreptul sa spuna.
Politistii au spus ca o amendeaza cu 2 miloane vechi. Daca nu plateste, i se va trage din pensie.

Cand a plecat, deja era si tata acolo, a intrebat ce se poate face. Politistul a spus ca din pacate nu se poate face nimic pana nu devine violenta fizic si nu loveste pe cineva, cu martori.
Ba chiar ne-a sugerat sa o prindem intr-o seara si sa ii tragem cateva, poate se calmeaza. Ca el asta ar face.

In rest, ne-a spus sa nu ezitam sa apelam 112 de cate ori se leaga de noi si ne arunca vorbe urate, dar sa existe cel putin un martor.

De altfel, femeia in cauza a facut ea cum a facut si a gasit un moment in care lumea de fata nu era atenta la ea, s-a furisat langa mine si mi-a spus: ai indraznit sa chemi politia, vei vedea cei-ti fac. Nu a auzit nimeni. Evident, nu e ata de nebuna pe cat pare.

Am intrebat daca se poate face ceva pentru institutionalizarea si tratarea ei. Ni s-a spus ca numai pe baza de dosar penal, adica numai daca loveste.

Cam asta s-a intamplat aseara.
Răspuns la discuția hartuire
Multumesc mult!
Discuție hartuire
Buna ziua tuturor.
Am si eu o problema, care atinge cote din ce in ce mai mari de absurditate si neplacere. O femeie pe care lumea o considera mai mult sau mai putin nebuna, si care isi face veacul ascunsa intr-un colt al bisericii (catolice) pe care o frecventam si iscodind lumea, ne hartuieste pe mine si pe prietenele mele de luni de zile. La inceput nu am remarcat, apoi ni s-a parut mai mult amuzant faptul ca o vedeam ascunsa pe dupa colt si tragand cu ochiul dupa noi. Am considerat-o inofensiva si nu am bagat-o in seama. Treptat, insa, lucrurile s-au inrautatit. A inceput sa ne urmareasca pana acasa, sa ne opreasca pe strada, la inceput spunandu-e povesti si inventii despre alte persoane, si pur si simplu nu se putea scapa de ea. Deegeaba inu-i raspundeam, degeaba o ignoram, degeaba ii spuneam sa ne lase in pace, ea continua. Nici interventia parintilor sau a preotului nu a fost de ajutor. Ba, dimpotriva, lucrurile au deviat. Femeia respectiva a inceput sa ne hartuiasca si mai tare, venind dupa noi si spunand ca intretinem relatii cu preotul si alte aberatii de acest gen. Mai mult decat atat, a inceput sa povesteasca aceste lucruri despre noi si altor persoane, chiar aratandu-ne cu degetul.
Evident, lumea stie ca e "nebuna", dar nu face nimeni nimic. Nimeni nu ia pozitie cum s-ar cuveni. Cand am cerut sfaturi, ni s-a spus sa fim mai dure, sa strigam la ea, sau sa o amenintam, si ne va lasa in pace. Dar ea nu se sperie de nimic, iar noi suntem prea fine (sau proaste?) sa ne apucam sa strigam la ea cand vine dupa noi.
Pur si simplu nu ma stim ce sa facem. Vineri seara mergeam sa ma intalnesc cu una dintre prietenele mele, si am dat nas in nas cu femeia aceasta. Am ignorat-o si am mers mai departe. Ea a fugit dupa mine, mi-a aruncat o vorba urata si m-a lovit peste brat cu o plasa ce o tinea in mana, dupa care a fugit. A fost prima data cand s-a manifestat fizic. In zona nu era nimeni.

V-as fi extrem de reucnoscatoare daca mi-ati spune ce se poate face pentru ca aceasta situatie sa inceteze.
Cineva ne-a sugerat plangere la politie, dar altii spun ca nu are rost, politistii vor rade de noi. Mai multe persoane au spus ca sunt gata sa vina de martor daca este nevoie. Multa lume stie ce se intampla si este nemultumita ca asa ceva se poate intampla.

De altfel, noi i-am spus acestei femei ca, daca nu ne lasa in pace, vom merge la politie. Nu s-a speriat, din contra, a spus ca noi o amenintam, desi ea nu face decat sa spuna adevarul.

Sper ca nu m-am intins prea mult cu aceasta poveste. Stiu foarte bine (pe pielea mea) cat de absurda este situatia, dar tot pe pielea mea stiu si cat este de groaznica. Acum ne este frica de-a dreptul sa iesim din casa (stam in acelasi cartier), nu cumva sa ne intalnim cu ea si sa vina urland dupa noi, sau chiar sa ne loveasca.

Stim cum se numeste femeia, si strada pe care sta, dar nu stim niciun fel de date despre viata/familia ei.

Va multumesc din suflet pentru ajutor!!!

Claudia
Răspuns la discuția hartuire
Multumesc pentru raspunsuri.

Lumea nu stie ca este nebuna cu acte, ci lumea spune ca e nebuna.
Daca este nebuna si ne hartuieste, o reclamatie poate duce la internarea in spital? Adica, avem noi acest drept/aceasta putere, de a o interna?

Din pacate, femeia in cauza nu s-a speriat nici de preot, cand acesta i-a spus sa inceteze, nici de parintii sau prietenii nostri care au venit si au strigat la ea sa ne lase in pace. Dimpotriva, a doua zi (sau cand m-a prins/ne-a prins singura/singure), a venit si a spus ca daca mai indraznim sa ne "montam" parintii sau prietenii impotriva ei, vom vedea ce ne face (nicio amenintare concreta, exact aceste cuvinte).

Ne-am gandit ca poate o reclamatie la politie ar speria-o si ne-ar lasa in pace, desi ea se declara mesager al Domnului si altele de acest gen, pana acum chiar pare sa nu se fi speriat de nimic.
In acelasi timp, nu vrem sa mergem la politie daca nu ne iau in serios.

Multumesc.
Discuție hartuire
Buna ziua tuturor.
Am si eu o problema, care atinge cote din ce in ce mai mari de absurditate si neplacere. O femeie pe care lumea o considera mai mult sau mai putin nebuna, si care isi face veacul ascunsa intr-un colt al bisericii (catolice) pe care o frecventam si iscodind lumea, ne hartuieste pe mine si pe prietenele mele de luni de zile. La inceput nu am remarcat, apoi ni s-a parut mai mult amuzant faptul ca o vedeam ascunsa pe dupa colt si tragand cu ochiul dupa noi. Am considerat-o inofensiva si nu am bagat-o in seama. Treptat, insa, lucrurile s-au inrautatit. A inceput sa ne urmareasca pana acasa, sa ne opreasca pe strada, la inceput spunandu-e povesti si inventii despre alte persoane, si pur si simplu nu se putea scapa de ea. Deegeaba inu-i raspundeam, degeaba o ignoram, degeaba ii spuneam sa ne lase in pace, ea continua. Nici interventia parintilor sau a preotului nu a fost de ajutor. Ba, dimpotriva, lucrurile au deviat. Femeia respectiva a inceput sa ne hartuiasca si mai tare, venind dupa noi si spunand ca intretinem relatii cu preotul si alte aberatii de acest gen. Mai mult decat atat, a inceput sa povesteasca aceste lucruri despre noi si altor persoane, chiar aratandu-ne cu degetul.
Evident, lumea stie ca e "nebuna", dar nu face nimeni nimic. Nimeni nu ia pozitie cum s-ar cuveni. Cand am cerut sfaturi, ni s-a spus sa fim mai dure, sa strigam la ea, sau sa o amenintam, si ne va lasa in pace. Dar ea nu se sperie de nimic, iar noi suntem prea fine (sau proaste?) sa ne apucam sa strigam la ea cand vine dupa noi.
Pur si simplu nu ma stim ce sa facem. Vineri seara mergeam sa ma intalnesc cu una dintre prietenele mele, si am dat nas in nas cu femeia aceasta. Am ignorat-o si am mers mai departe. Ea a fugit dupa mine, mi-a aruncat o vorba urata si m-a lovit peste brat cu o plasa ce o tinea in mana, dupa care a fugit. A fost prima data cand s-a manifestat fizic. In zona nu era nimeni.

V-as fi extrem de reucnoscatoare daca mi-ati spune ce se poate face pentru ca aceasta situatie sa inceteze.
Cineva ne-a sugerat plangere la politie, dar altii spun ca nu are rost, politistii vor rade de noi. Mai multe persoane au spus ca sunt gata sa vina de martor daca este nevoie. Multa lume stie ce se intampla si este nemultumita ca asa ceva se poate intampla.

De altfel, noi i-am spus acestei femei ca, daca nu ne lasa in pace, vom merge la politie. Nu s-a speriat, din contra, a spus ca noi o amenintam, desi ea nu face decat sa spuna adevarul.

Sper ca nu m-am intins prea mult cu aceasta poveste. Stiu foarte bine (pe pielea mea) cat de absurda este situatia, dar tot pe pielea mea stiu si cat este de groaznica. Acum ne este frica de-a dreptul sa iesim din casa (stam in acelasi cartier), nu cumva sa ne intalnim cu ea si sa vina urland dupa noi, sau chiar sa ne loveasca.

Stim cum se numeste femeia, si strada pe care sta, dar nu stim niciun fel de date despre viata/familia ei.

Va multumesc din suflet pentru ajutor!!!

Claudia