avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate ajutor - vecinii imi reclama sistematic tatal ca taie ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

ajutor - vecinii imi reclama sistematic tatal ca taie lemne in pivnita si nu in curte

Buna seara tuturor.
Am si eu nevoie de putin ajutor.
Locuiesc cu parintii mei la casa particulara, curte comuna cu alti 5 vecini.
Pivnitele sunt situate laolalta, nu sub casa noastra, ci vizavi. Asa au fost construite de la bun inceput.
Deci casa vecinului de vizavi are camera mare deasupra pivnitelor.
Evident, folosim pivnita pentru a depozita si taia lemne. De cand ma stiu asa a fost.
Alti doi vecini mai au pivnita langa a noastra, dar unul dintre ei face foc cu cartoane, fiind mai saraci, iar celalalt este plecat, deci nu foloseste pivnita.

Vecinii nostri de vizavi ne-au reclamat de 9 ori de anul trecut pe motiv ca tata taie lemne in pivnita sub casa lor si nu in curte. Dupa parerea lor, buna vecinatate inseamna sa urci lemnele din pivnita in curte si sa tai acolo, dupa care sa le cobori gata taiate in pivnita.

Cica face zgomot, iar ei doresc liniste.

Aseara ne-am trezit cu 4 (!!!!) reprezentanti ai Politiei Comunitare in usa. Unul a venit pentru reclamatie, iar cu ceilalti trei cica s-a intalnit din intamplare pe strada noastra, si l-au insotit, ca dupa aceea au treaba impreuna. Unul dintre acestia era si mascat.

L-au legitimat pe tata, i-au spus ca nu are voie sa taie lemne in pivnita la nicio o ora din zi, ca face zgomot, i-a dat avertisment verbal si i-a spus ca la urmatoarea reclamatie il amendeaza.

Eu am sunat la politia municipala, sa intreb daca asa ceva este posibil, mi se parand absurd sa ne apara 4 politisti comunitari, solizi, inarmati etc la usa ca la niste infractori.
Agentul de la politia municipala a spus ca e absurd, ca are voie sa taie lemne, si ca aici precis nu e vorba de taiat lemne ci de alte lucruri... adica faptul ca vecina nu ne place (ea este ultima venita in curte la noi, si intr-adevar este rautacioasa, dar nu intru in detalii).

Mie mi se pare hartuire, sa reclami pe cineva de 9 ori, practic de fiecare data cand coboara tata in pivnita sa taie lemne, ea cheama politia comunitara.

Mi se pare inspaimantator ca reprezentantii "legii" incurajeaza acest comportament de hartuire si il ameninta pe tatal meu cu amenda in bani.

Tata, evident, a fost astazi la seful politiei comunitare si a depus reclamatie impotriva agentilor. Seful respectiv i-a mustrat acolo de fata cu tata, dar asta nu inseamna ca data viitoare cand vecina va suna la ei, nu vor trimite agenti.

Pentru mine, dincolo de respectarea legii, a drepturilor omului etc, conteaza starea de sanatata psihica si fizica a parintilor mei. Va inchipuiti in ce stare se afla fiind reclamati sistematic.

As vrea sa stiu ce se poate face, cui ne putem adresa, care este solutia posibila.

(pe cale amiabila nu vad nimic, deoarece cu vecina nu se poate vorbi deloc; dansa a fost si la primar sa-i spuna ca parintii mei nu sunt vecini buni - mentionez faptul ca tata este functionar public la primarie, iar vecina s-a dus sa se planga primarului ce angajat are dansul...
mie mi se pare ca "buna vecinatate" inseamna sa vorbim si sa ne intelegem pentru a fi pace si liniste; dar nicidecum sa imi trimiti 4 politisti inarmati la usa, dintre care unul mascat - asta mi se pare intimidare, hartuire)

Va multumesc mult de tot pentru ajutor.

Claudia
Cel mai recent răspuns: NBogdanA , utilizator 18:36, 20 Ianuarie 2010
diabara a scris:

L-au legitimat pe tata, i-au spus ca nu are voie sa taie lemne in pivnita la nicio o ora din zi, ca face zgomot, i-a dat avertisment verbal si i-a spus ca la urmatoarea reclamatie il amendeaza.

Daca singura problema este zomotul, are voie, dar nu la ore cu interdictie (adica de exemplu dupa 2200).
Solutia este simpla si de bun simt.
Taiati lemnele in curte pt. a nu mai deranja oamenii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor,va rog marcelutza marcelutza Buna ziua,am urmatorul caz: La locuinta proprietate personala,am sub ea si o pivnita ,in care se intra din curte.Curtea imobilului este comuna cu alte 4 ... (vezi toată discuția)
Vecinii de dedesubt sunt exagerat de sensibili în privința zgomotelor. aș vrea să știu ce pot face, sunt pur și simplu hărțuit de ei AdrianAZ995 AdrianAZ995 Salutare! De ani de zile de cand s-au mutat sub mine, vecinii mei nu au facut decat sa se ia de mine pentru galagie. Eu de fel sunt o persoana linistita, nu ... (vezi toată discuția)
Atelier de tamplarie in apartament Carmen91 Carmen91 Am un vecin care de ceva timp face mobila in propriul apartament, in fiecare zi incepand cu orele 7.00 se aud batai de ciocan si diferite zgomote de masinarii( ... (vezi toată discuția)