avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Activitate vizitator curios

Activitate vizitator curios

In data de 15.06.2009, firma a fost anuntat in momentul vamuirii marfurilor, ca acestea vor retinute in vama de frontiera deoarece intra sub Legii 344/2005.Vama a notificat titularul dreptului asupra existentei acestor marfuri in custodia vamii, urmand ca acesta sa stabileasca in urma dovezilor prezentate (fotografii ) daca marfa este contrafacuta sau nu.
In acelasi timp, firma a fost anuntata de Autoritatea Vamala ca exista o plangere penala depusa impotriva ei de catre Politia de frontiera ,sesizata din oficiu ,fara a se specifica continutul plangerii si ca va trebui ca firma sa astepte inchiderea dosarului,indiferent daca titularul dreptului va raspunde notificarii sau nu.
este corecta actiunea Politiei de frontiera sa retina marfurile , in urma sesizarii din oficiu, cum ca aceste marfuri sunt contrafacute, atata timp cat nu s-a primit raspuns din partea titularului dreptului?
ce se poate face pentru recupererea marfurilor intr-un timp cat mai scurt?
mentionez ca marfa este fabricata sub licenta iar declararea marcii in vama a fost facuta in baza acestei licente.
multumesc pentru raspunsuri.
sper sa ne ajute :)
buna ziua,

lucrez la o societate comerciala si de curand am fost anuntati ca ni se va reduce salariul (negociat, inscris in cartea de munca si in contract ) cu 25 % pe o perioada de 6 luni (din considerente economice ) dar fara reducerea timpului de munca la 6 ore pe zi sau 30 ore/saptamana.
daca ajuta informatia, nu am cunostinta sa existe vreun contract colectiv de munca la nivel de societate.
este legala masura pe care angajatorul vrea sa o aplice?

multumesc