avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Activitate ellaene

Activitate ellaene

I s-a adus la cunostinta verbal doar ca toata luna va face ghiseu, desi inainte de boala faceau prin rotatie. Ca nu mai are dreptul la libere tot anul( desi mai are 9 zile de CO ) si daca isi va lua medical " zboara".
Ea este grav afectata psihic de aceste sefe abuzive, care se poarta urat cu ea intrucat are un grad de obezitate datorat stresului. Nu are dreptul la pauza de masa, nu are voie la baie in cele 8 ore de ghiseu. Cele 4 colege sunt favorizate intrucat fac diverse servicii sefei inafara serviciului( dus copil la cursuri, cadouri scumpe).
As dori sa apelez la un avocat pentru a o chema pe sefa in instanta, dar nu stiu ce acte doveditoare imi sunt necesare sa imi apar sora de mobbing.

Cornel Vasile a scris:

Despre ce "penalizare" este vorba?

Angajat penalizat de sef pentru ca a fot in Concediu Medical 2 saptamani
Sora mea a fost somata de catre sefa directa sa efectueze timp de o luna ghiseu(normal este sa faca cate una/zi, prin rotatie) pentru doua saptamani de CM date de pneumolog in urma unui astm agravat ce a necesitat spitalizare. Nu are cu cine vorbi nici pe cale ierarhica, directorul este matusa sefei ei si urla la ele de cate ori au cate o problema.
Acum doua saptamani am facut o criza de astm. Medicul de familie era acasa, fiind policlinica in dezinfectie si nu mi-a putut da medical din acea data, ci de a doua zi si mi-a dat o adeverinta, spunand ca trebuie sa insoteasca cererea de CO. Sefa nu imi primeste cererea, m-a pus nemotivat, iar daca se mai intampla odata, ma da afara. Exista vreo lege in acest sens?
Buna ziua! Am o problema cu un vecin, care a ridicat o casa cu etaj si balcon in 2008, apoi a vandut o parte din teren, ramanand intre casa si gard o distanta de 48 cm, distanta pe care are un puț cu hidrofor. De asemenea, casa are doua ferestre care se deschid, pe spatele casei. Primaria spune ca a fost in legalitate cand a construit, ca erau alte legi, problema este ca ne scuipa de la balcon, arunca cu gunoi in curtea noastra, arunca mucuri de tigara, tot praful rezultat atunci cand scutura covoarele vine la noi, la fel si zapada, iarna cade la noi. Am vreo portita legala sa ii interzic macar sa foloseasca acele ferestre? La politie merg degeaba, tipul ii vinde politistului motorina in sosea. Totodata, la noi in teren s-a extins cu un stalp al portii, cu un leu mare si urat.
Buna ziua. Va rog recomandare pt un avocat bun pe litigii de munca, pentru un prieten caruia i s-a desfiintat subit postul, fiind dat afara. Inainte de asta, a fost cateva luni bune hartuit moral, are dovezi clare.
Evident. Atata timp cat am terminat CO nu-l intereseaza. Mi-a spus ca nu e treaba lui. Copilului meu care este minor nu ii pot cere despagubiri, paratului nici atat, pt ca in 2 ani nu am vazut oricum un leu de la el desi operatia pentru reconstructia mandibulei a costat foarte mult, apoi au urmat sedinte de terapie si sedinte la psiholog. Nu am nevoie de banii nimanui, doar sa nu mai fiu trasa la raspundere penala tot eu, pt ca nu ma pot prezenta...probabil sa isi incheie dumnealor dosarul.

Cornel Vasile a scris:

I-ati explicat angajatorului despre ce este vorba ?

Daca nu mai am zile de CO iar angajatorul refuza sa imi dea o singura zi fara plata precizand ca concediul fara plata este de minimum 7 zile si trebuie mai intai aprobarea conducerii in sedinta? Sunt chemata ca martor intr-un proces de acum 2 ani si somata cu amenda, iar angajatorul ameninta si el cu concedierea. Ce ar fi de facut? Am fost ca martor la un proces deschis cu niste tigani care l-au batut pe baiatul meu la iesirea din scoala, acestia au mai avut alte cateva zeci de dosare si cateva zeci de mii de platit insa este persoana fara venituri. Chiar daca cer despagubiri nu voi primi niciodata nimic. Ce pot face?
Răspuns la discuția Calatorie minor
Are 14 ani
Discuție Calatorie minor
Buna ziua. Fiica mea va pleca in 4 zile in Spania cu scoala si i-am facut o declaratie notariala in care se specifica ca poate calatori pe orice ruta va fi necesar. Intrebarea mea este daca trebuia specificat si tara unde va face escala sau nu? La notariat dna care a intocmit documentul a spus ca nu este necesar.
Buna ziua, va scriu in legatura cu problema sotului meu, care este angajat al unei banci, acesta fiind selectat prin concurs pe un post unde este incadrat cu studii medii, desi are un master in domeniu. Ieri i-a solicitat seful lui verbal sa lase munca lui pentru ca se va ocupa de acum de curierat, adica carat cutii, plicuri, desi el are distrofie musculara si nu poate ridica nimic. Astazi a discutat din nou cu seful lui tot verbal, i-a aratat documentele medicale si i-a specificat ca el nu poate cara si nici nu i se pare normal din inginer specialist pe flota de ATM-uri sa ajunga un simplu curier, iar acesta i-a spus ca ii desface contractul de munca pe motiv ca nu se supune ordinelor sefului. Ce poate face sotul meu in acest caz? Seful lui refuza sa ii dea ceva scris, deci dovezi nu are.El a ajuns acum 12 luni in urma inchiderii altei banci, prin concurs la banca respectiva si se pare ca se incearca eliminarea lui, intrucat de la inceput i s-a spus de catre acest sef ca nu are loc in banca pentru el.