avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat penalizat de sef pentru ca a fot in Concediu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat penalizat de sef pentru ca a fot in Concediu Medical ...

Angajat penalizat de sef pentru ca a fot in Concediu Medical 2 saptamani
Sora mea a fost somata de catre sefa directa sa efectueze timp de o luna ghiseu(normal este sa faca cate una/zi, prin rotatie) pentru doua saptamani de CM date de pneumolog in urma unui astm agravat ce a necesitat spitalizare. Nu are cu cine vorbi nici pe cale ierarhica, directorul este matusa sefei ei si urla la ele de cate ori au cate o problema.
Despre ce "penalizare" este vorba?
I s-a adus la cunostinta verbal doar ca toata luna va face ghiseu, desi inainte de boala faceau prin rotatie. Ca nu mai are dreptul la libere tot anul( desi mai are 9 zile de CO ) si daca isi va lua medical " zboara".
Ea este grav afectata psihic de aceste sefe abuzive, care se poarta urat cu ea intrucat are un grad de obezitate datorat stresului. Nu are dreptul la pauza de masa, nu are voie la baie in cele 8 ore de ghiseu. Cele 4 colege sunt favorizate intrucat fac diverse servicii sefei inafara serviciului( dus copil la cursuri, cadouri scumpe).
As dori sa apelez la un avocat pentru a o chema pe sefa in instanta, dar nu stiu ce acte doveditoare imi sunt necesare sa imi apar sora de mobbing.

Cornel Vasile a scris:

Despre ce "penalizare" este vorba?

Se poate dovedi cu ajutorul martorilor sau prezentând documente, corespondenţă, conversaţii, recomandări medicale etc. care să ateste că a avut de suferit.

De asemenea, se poate sesiza Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării
Nu stiu unde lucrează sora, dar recomand la modul serios schimbarea locului de munca. Spor.
Ultima modificare: Luni, 6 Septembrie 2021
Ioan Viorel Danciu, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie ritzzy ritzzy salutare tuturor! Sunt in perioada de preaviz insa ma confrunt cu o situatie neasteptata. In timpul programului am cazut pe scari si m-am ales cu o entorsa la ... (vezi toată discuția)
Reinnoirea contractului N_&_K_43 N_&_K_43 buna seara este vorba de o fata care i s-a facut un contract de munca pe 2 luni din 12/04/2014,si in luna mai a ramas insarcinata ,sefa ei dupa ce a aflat ... (vezi toată discuția)
Solicit sprijin urgent ContSters23466 ContSters23466 In data de 5 martie 2010 seful mi-a comunciat ca in perioada 8 - 12 martie 2010 voi veni la munca tot schimbul 2 ca si in perioada 1 - 5 martie 2010. I-am ... (vezi toată discuția)