avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Activitate marianabus

Activitate marianabus

Buna ziua,

CIM pe perioada determinata poate inceta cu art.65 al.(1)- prin desfiintarea locului de munca ocupat de salariat?
Va multumesc.
buna seara
Care este cota de impunere pentru dividendele platite dupa data de 01.07.2010?
Pentru platile facute inainte de aceasta data se retine 10%, iar pentru platile ulterioare se va retine 16%?Desi este vorba de veniturile din dividende aferente anului trecut impozitarea este diferita deoarece se calculeaza la data platii.Este corect?
multumesc
Răspuns la discuția calcul impozit
cheltuielile cu dobanzile aferente creditelor obtinute de la banci sunt integral deductibile conf. art.23 alin 4 din Codul Fiscal, deductibilitate limitata au dobanzile creditelor de la asociati etc.
Investitiile financiare detinute pe termen lung detinute la societati afiliate (care probabil nu sunt tranzactionate pe o piata reglementata) vor fi impozabile in momentul vanzarii acestora, ca diferenta intre val. obtinuta in urma vanzarii si pretul de achizitie.Cota de impozitare fiind de 16% pentru pers juridice si NU 1% sau 16% in functie de perioada de detinere a acestor actiuni, cum este facuta trimiterea la art. 67 in raspunsul anterior, aceste reglementari sunt valabile pentru persoanele fizice.

nu avem CCM pentru ca suntem o soc. cu 12 salariati
buna ziua
care este durara maxima a concediului fara plata ce se poate acorda, cu aprobarea conducerii desigur, in decursul unui an calendaristic, daca exista o asemenea limitare.
va multumesc
Răspuns la discuția declaratie neancepere activitate
multumesc pe acestea le-am depus
Răspuns la discuția impozitare micro 2009
asta scrie in OUG 34/2009
3% dar nu mai putin de..........forfetar, plati anticipate in contul impozitului pe profit

5. La articolul 34, alineatele (7) si (8) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
"(7) Prin exceptie de la prevederile alin. (6), contribuabilii prevazuti la alin. (1) nou-infiintati efectueaza plati anticipate in contul impozitului pe profit la nivelul impozitului minim anual aferent primei transe de venituri totale, prevazuta la art. 18 alin. (3), recalculat in mod corespunzator pentru perioada impozabila respectiva.

cel putin asa inteleg eu
Răspuns la discuția declaratie neancepere activitate
nu inteleg exact despre ce declaratie la itm spuneti, adica ce legatura are itm-ul
buna ziua,
pentru o soc. nou infiintata 25.06.2009 ce nu a inceput activitatea pana la data de 30.06.09, este suficienta o declaratie sau este necesara intocmirea bilantului.