avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Activitate nady19

Activitate nady19

Buna ziua.
Locuiesc de 9 ani in Germania.
Sunt insarcinata in 5 luni.
In urmatoarele luni voi realiza venituri aici in germania(job part time) si in acelasi timp voi avea si un job online full time pentru o firma din romania(deci voi plati taxe si impozite si in romania in acest timp).
Daca nasc in germania iar imediat dupa nastere imi dau demisia din germania si inchid toate socotelile cu germania si ma mut in romania, in baza conractului de munca din romania voi avea drept sa aplic pentru indemnizatia de crestere copil?

Din ce am citit :
- locul nasterii nu ar conta.
- daca se realizeaza concomitent venituri in 2 tari, la calcul se ia in considerare doar cele din romania.

Dar nu stiu in situatia mea particulara daca m-as incadra sau nu. Sau cum ar trebui sa procedez ca sa am sanse la indemnizatie? Ne dorim sa ne crestem copilul in romania si sa ramanem acolo ulterior.
Va multumesc pentru eventualele raspunsuri si sfaturi. An nou fericit!
Buna ziua.
Detin un teren intr.un sat. Acolo am construit o casa. Langa mine este o gradina goala, care acum se afla in proprietatea primariei. Aceasta gradina e concesionata de catre primarie unor persoane. Eu, neavand prea multa curte, as dori sa cumpar acea gradina. Am vreo sansa? Si daca da, cum? Pote primaria sa-mi vanda direct acea gradina? Sau trebuie facuta o licitatie publica? Nu as vrea sa sun si sa intreb direct acolo pentru ca s-ar putea apoi sa mi-o ia altii inainte, auzind ca sunt interesata sa o cumpar. Multumesc pentru eventualele raspunsuri. O zi buna :-)
Buna ziua!

Dorim sa construim o casa de vacanta undeva la tara. In acest sens am obtinut deja Certificatul de urbanism in care scrie negru pe alb toate avizele pe care trebuie sa le obtinem pentru a puteaprimi autorizatia de constructie.
Am luat legatura deja cu un proiectant, am platit avansul pentru viitorul proiect (DTAC+PT+DE desi ni s-a cerut doar DATC). Vrem sa facem totul legal.
A trebuit sa facem studiul geotehnic iar doamna care trebuia sa-l faca a anuntat primaria ca terenul ar fi prea aproape de malul apei (terenul fiind situat pe malul Muresului). Ea isi facea griji ca terenul ar fi inundabil desi malul e inalt de minim 5m iar celalalt mal e mult mai jos. Deci oricat de mare ar veni apa doar potopul poate sa ne inunde acolo sus. Malul a fost consolidat recent de catre apele romane. Acum cei de la primarie s-au panicat foarte tare si ne-au cerut aviz si de la apele romane desi terenul nu se afla in zonele de risc conform hartilor disponibile online pe siteul ANAR si nici pe planul PUG de la primarie.
Intrebarea mea este: Este legala modificarea ulterioara a certificatului de urbanism deja emis? Cei de la primarie urmeaza sa ne trimita o adresa prin care ne instiinteza de noul aviz pe care trebuie sa il obtinem in plus.
As vrea sa stiu daca din punct de vedere legal e ok aceasta adaugire la certificatul de urbanism. Si daca e legal, care e legea care le da dreptul? Ca asa ar putea sa vina in fiecare saptamana sa-mimai ceara cate ceva in plus. Sau daca vrei sa faci ceva legal in Romania esti luat de prost?
Va multumesc!
O zi frumoasa!
Nadina
Buna ziua

Am achizitionat de curand un teren aricol intr-un sat din judetul Alba. Terenul este intravilan. Doresc sa construiesc o casa de vacanta pe care o voi folosi maxim 3 saptamani pe an. Am luat legatura cu un proiectant si acesta a zis ca e mai bine sa o trecem ca fiind casa de locuit si nu casa de vacanta in cererea pentru certificatul de urbanism. Eu nu ma pricep deloc la asta. Ati putea sa ma lamuriti daca exista o diferenta sau daca ma influenteaza in vreun fel faptul ca trece "casa de locuit" si nu "casa de vacanta"?

Va multumesc. O seara frumoasa! #-o :((

Nu stiu daca am postat in topicul corect.. Daca am resit imi cer mii de scuze si ro un moderator sa mute discutia in topicul adecvat. multumesc