avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Activitate camelia adina

Activitate camelia adina

Răspuns la discuția Transfer produs finit la marfa
am gasit aici [ link extern ] .
si aici alta : [ link extern ] /

ideea este ca am facut aceste transferuri deoarece ma ajuta sa pun doua produse pe o singura factura, programul in care lucram nu ne permite sa facem 1 factura din doua gestiuni diferite .
daca este gresit acest transfer atunci trebuie sa facem 2 facturi pentru o singura livrare. avem cazuri cand vindem unui client in aceeasi zi o marfa, produs intrat cu NIR pe gestiunea de marfa si un produs finit ( facut de noi in atelierul propriu), acest produs finit il transferam in gestiunea distrincta de marfa si apoi punem cele 2 produse pe factura.
Răspuns la discuția Transfer produs finit la marfa
Multumesc frumos, am gasit aici [ link extern ] .
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: 371= 345 (un transfer din gestiunea de produs finit la marfa ) este nota contabila eronata?
Nu am voie sa fac aceasta nota atata timp cat am vanzare doar catre persoane juridice? en gros ?
Mentionez ca descarcarea marfii vandute pe baza de factura 607=371 , ca si suma , se face corect , cu pretul din transfer .
exista pe acest contract un spatiu liber unde se pot trece negocierile la diferite puncte din acest contract. Asa am negociat perioada contactuala. am fost inspirata sa negiciez pe 6 luni in loc de 1 an cat era standard pe formular.
Multumesc frumos pt precizari. Contractul lor este foarte bine pus la punct. Este muncit ani de zile . Nu am alta varianta decat sa astept sa se termine perioada lui. asta in conditiile in care agentia nu se ocupa de promovare. Efectiv mi-au ingradit dreptul de a vinde. au promovat doar la nivel de grup....si atat. Nu au dat mailuri de colaborare la alte agentii imobiliare de pe piata.
da. poate ca mizeaza pe frica mea, . doar ca au un contract foarte bine pus la punct. probabil muncit ani de zile pt a fraierii oamenii de buna credinta.
in acest contract nu scrie ca sunt obligate sa colaboreze cu alte agentii, altele decat grupul din care fac parte.
ma voi indrepta catre un avocat din oras. cu contractul in mana si cu mailurile. sa vedem ce pot face.
le-am cerut sa imi faca banner de promovare. si au zis ca nu intra in obligatia lor.
practic singura lor obligatie e sa incaseze comisionul. :)

foarte urat.
buna seara,
am semnat un contract cu o agentie imobiliara importanta. pt vanzarea unui imobil. in acest contract la obligatiile lor nu prea scrie clar ce trebuie sa faca. scrie doar ca trebuie sa depuna toate diligentele pt vanzarea imobilului.
doar ca nu a fost asa. in planul de promovare scria negru pe alb,( pe mail) , ca vor trimite oferta de colaborare, invitatie de colaborare la cele mai importante agentii colaboratoare, la cele din grup si nu numai,.....mi-a insirat 15 agentii
dar nu au trimis. NU mi-a putut face dovada ca au trimis, doar povesti .
bineinteles ca eu am vazut negru in fata. fiind un contract de exclusivitate, 4 % comision am foarte putine drepturi iar obligatii cat casa.
printre altele... scrie in contract ca nu am dreptul la promovare prin alte agentii. deci eu nu pot sa ma ocup de vanzare iar ele (2 fete cu care am semnat ) nu prea vor. cred ca nu au chef....asteapta sa pice ceva client ...daca o pica....daca nu...asta este. Nu stiu.
am amenintat ca reziliez daca nu se ocupa...dar daca reziliez eu, este o clauza in contract ca trebuie platit 2000 lei/luna despagubire pt munca lor de pana acuma.
in acest contract au trecut o adresa fictiva. am fost acolo sa le caut pe fete....pt ca la un moment dat nu mai raspundeau la mail sau telefon...dar surpriza: nu era nici o agentie acolo. bataie de joc.

care sunt sansele mele sa scap de acest contract?
.oare cu legea GDPR nu as avea ceva sanse? precizez ca acest contract a fost semnat inainte de intrarea legii in vigoare.
Discuție coasigurat
sotia poate sa fie coasigurat fara ca sotul sa beneficieze de deducere la salar?
adica 0 (zero ) personae in intretinere.

nu il intereseaza deducerea , numai sa apara sotia ca si coasigurat.
Discuție Pontaj
firma cu sediul in Dej avem un angajat cu norma intreaga pe zona Moldova. el are masina de serviciu si laptop. vine la sediul firmei doar la sedintele trimestriale. in rest face munca de teren .salariul ii este virat pe card. trebuie sa semneze pontajul lunar ? dar condica de prezenta?
Răspuns la discuția Declaratia 205
trebuie depusa. declaratia 205 are termen 02.03.2015