Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Acest site folosește cookies. Informații aici
Forum Activitate suciu_diana

Activitate suciu_diana

Răspuns la discuția Firma asociat
Deci înțeleg că nu am de suportat ceva efecte negative. Multumesc
Răspuns la discuția Sume de bani avansate de sot
Multumesc
Discuție Firma asociat
Buna ziua,
Dacă soțul este asociat unic in firma, și dorește să ia un imobil că sediu de firma, pe credit pe firma, in cazul in care nu îl poate plăti și firma are probleme voi avea și eu, că sotie de suportat datoria?
Răspuns la discuția Sume de bani avansate de sot
Mulțumesc
Răspuns la discuția Sume de bani avansate de sot
Daca până la intentarea acțiunii de divorț eu trebuie sa fac anumite reparatii in casa -instalatia electrica care e stricată, cum se consideră sumele avansate de el? Poate avea ceva pretenții la divorț daca el a contribuit în acest sens ?
Multumesc
Buna ziua,
Doresc să refac anumite părți din apartament, deoarece sunt cu mucegai și copilul are de suferit.
Nu mă mai înțeleg cu sotul, am discutat cu el de divorț dar nu vrea sa plece din casă și nici să divorțeze.
Cum se poate proceda, astfel încât dacă eu plătesc sumele respective pentru reparatii, în situația divorțului el sa nu aibă pretenții că a contribuit?
Sau, daca vrea să contribuie se consideră că are drept în apartament?
Bunul este al meu dinainte de căsătorie și împreună am achiziționat doar cate bunuri de uz comun gen tv, mașină spălat.
Pe viitor cum pot dovedi că el contribuie doar cu parte din salariul lui la plata facturi și mâncare în casă și nimic mai mult?
Mulțumesc
Discuție Drepturi sot
Buna ziua,
Nu mă mai înțeleg cu sotul. Suntem căsătoriți de 6 ani, avem un copil de 9 luni și locuim in apartamentul proprietatea mea, dobândit în acte înainte de căsătorie. Mai avem un alt bun imobil, in care și el are drept de proprietate o cota parte.
Doresc să îl dau afară din locul u de stam, până la începerea divorțului și rezolvarea situației.
El nu vrea sa plece.
Întrebare: exista vreun impediment să îl dau afară de azi pe mâine? Vreun drept de uz că a stat 6 ani in aceasta locuinta?
In afara de mici reparatii ( reparat yala, dat cu lavabil, strâns o ușă, mutat mobila, montat priza, etc necesare existenței curente am luat împreună mașină de spălat și tv, pe care sunt de acord sa le împărțim).
Multumesc
Buna ziua,
Este legal că doi asociați în aceeași firmă, cu părți sociale diferite (60-40) să încheie pe lângă contractul de societate un alt contract, fara a fi menționat la registrul Comerțului, prin care să stabilească că cel cu mai puține părți sociale, primește mai multe dividende de cat i se cuvin?
Buna ziua,
S-au primit la firma o poprire pe salariu lunar unui angajat, însă s-au observat că dosarul executor este din 2016, iar sentința care sta la baza acestuia din 2015.
Atâta timp cât există dosar de executare silită mai funcționează ceva prescripție sau nu? Practic, firma va face reținerile din salariu indiferent de vechimea debitului, in acest caz?
Discuție Bonus salar
Buna ziua,
Un angajat a primit un bonus la salariu, ce apare pe statul de plată și fluturas, însă că urmare a unor probleme aparute la o platforma la care angajatul a lucrat, bonusul nu s-au mai acordat, deoarece s-au dovedit că acele probleme au fost cauzate de modul deficitar in care a acționat angajatul- nu a urmat proceduri simple impuse de meseria lui, cat și de normativele de siguranță.
Salariul aferent perioadei lucrate, așa cum apare în contact, i s-a plătit.
Contribuțiile la stat s-au calculat în baza salariu+bonus.
Întrebări:
-se poate reține de angajator acel bonus? Sau daca apare pe stat el se plătește obligatoriu?
- trebuie refăcute contribuțiile, daca bonusul nu se da?

Multumesc