Exista obligativitatea acum sa platesti CASS daca venitul net declarat depaseste 6/12/24 salarii minime. De cand exista aceasta obligatie pentru contribuabilul care a depasit plafonul, de exemplu?
Din ce an se platesc contributii sanatate prin declaratia 212?
Daca pentru 2024 am platit CASS in baza 212, iar acum nu sunt salariat sunt asigurata in sistemul public? Da, si pentru 2025 voi plati in 2026 CASS in baa veniturilor nesalariale.
Si daca se monteaza pe peretele de la geamul de la apartament, exact ca si o unitate de aer conditionat, pentru care nu se cere acord, ar fi diferit? Sau e nevoie si aici de acord?
Daca locuiesc la mansarda unui bloc, am voie sa monte un panou solar pentru u propriu, pe acoperisul blocului? Daca da, in ce conditii?
Daca un contract de locatiune are mentionata chiria in euro, contravaloarea in lei curs BNR din data platii, plata se face in lei, cum se considera contractul - in lei sau valuta? Clarificarea este necesara pentru depunerea declaratiei 212. Multumesc.
Tatal copilului locuieste la max 10km departare. Din cele scrise de dvs, inteleg ca oricand poate sa zica"gata, m-am decis sa revin in viata copilului" fara sa aiba nici o obligatie pentru absenta? Adica, lasa si ia cand vrea, cum vrea?
Pentru drepturi banesti, daca e familie monoparentala Directia Copilului nu sustine cu stimulente? Multumesc
Ce inseamna familie .monoparentala, de fapt? Daca fostii soti divorteaza la notar, deci custodie comuna, tatal nu il viziteaza si nu isi asuma obligatiile ce ii cad in sarcina, in sensul ca nu isi vede deloc copilul in ultimii doi ani, se considera familie monoparentala? Nu exista un acord explicit intre fostii soti in acest sens, tatal nu se intereseaza, dar plateste pensia. In cazul in care este famjlie monoparentala, are mama drepturi suplimentare banesti? Ce alte drepturi are? Poate cere instantei documentarea starii respective,intervenite intre fostii soti? Poate cere custodie unica? Multumesc
Adica celor de la Registrul Comertului? Cu exceptia ITM. Nu stiam ca ITM autozieaza aaa ceva. Este un altelier mic, unde firma asamblează piese din diverse parti, ca produsul final, nou sa aduca rezultatele cerute de client
Estee necesara autorizarea activităților de creare a unui produs hardware, in afara de cea de la Regisstrul Comertului? Includ aici - aparate ce suporta un soft, produse folografice, etc...