avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Activitate suciu_diana

Activitate suciu_diana

Dacă am.contract pe casa, cu credit, trebuie sa întreb banca dacă doresc sa fac buletin, deci domiciliu pe aceeași locație?
În plus, este și un uzufructuar.
Trebuie cerut acordul vreunuia sau nu și sub ce firma?
Separat, dacă în perioada celor 10 ani cat e valabil buletinul persoanei pe aceasta adresa, nu ma vreau sa acord domiciliu, se poate retrage acordul? În ce cazuri? Sub ce forma?
Mulțumesc
Dacă fostul soț plătește cu titlul de pensie alimentara o suma ușor mai.mare pe luna, din proprie inițiativa, fosta soție trebuie sa restituie ce excede suma stabilita la notar? Cum se interpretează acel excedent? Multumesc
Fostul soț nu plătește pensia alimentara convenita prin act notarial, la data limita stabilita, adică pana în 15 ale lunii. Ce metode exista sa plătească?
Dacă ajunge sa își piardă salariul, sa nu mai fie angajat, pensia rămâne obligatorie?
Mulțumesc
Fostul soț nu respecta obligația convenita la divorț de a prelua copilul 2 weekenduri pe luna. Daca se întâmplă sa îl ia, la insistentele mamei, îl tine câteva ore intr-o sâmbăta, iar apoi spune ca nu îl mai poate tine. Divorțul s-a făcut la notar. Exista vrei metoda de constrângere, ca sa respecte aceasta obligație asumata prin act notarial? Ce presupune?
Mulțumesc
Și alte aspecte ce trebuie aplicate jn afara de cele de ssm sunt?
De dreptul.muncii,ma refer
O persoana care este delegata din Germania la un angajator roman, timp de 1 luna ce obligații atrage pentru angajatorul roman?
Trebuie ca angajatorul roman sa ii facă analize de medicina muncii, sa ii facă instructaj ssm și fise aferente?
Ce alte obligații are?
Dacă un contract de munca s-a încheiat pe modelul vechi, varianta noua fiind cea care are clauza cu pensiile private, este necesar sa se schimbe pe modelul nou sau se face act aditional de completare?
Contractul de munca poate fi semnat în copie ( semnătura si stampila scanata) de angajator și original de angajat?
Separat, daca activitatea unui angajat se desfășoară numai la sediul firmei, e ok sa scrie ca se desfășoară în mai multe locații?
Mulțumesc
Precizez ca fiecare lucrează câte 8 ore, nu U program inegal
Cum se poate proceda legal, când intr-un magazin unde sunt 3 angajați, se lucrează pe ture și doi dintre ei își iau concediu, alternativ.
Adică unul își ia din 15-20 și al doilea din 20-30 ale lunii.
Practic, rămâne un angajat care lucrează 12 ore/zi timp de 15 zile consecutiv.
Pe lângă lipsa pauzei, mai e incarcarea/zi.
Precizez ca aceasta situație e temporara cât angajații își iau concediu de odihna.