avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce inseamna familie monoparentala, de fapt? Daca ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce inseamna familie monoparentala, de fapt? Daca fostii soti ...

Ce inseamna familie .monoparentala, de fapt? Daca fostii soti divorteaza la notar, deci custodie comuna, tatal nu il viziteaza si nu isi asuma obligatiile ce ii cad in sarcina, in sensul ca nu isi vede deloc copilul in ultimii doi ani, se considera familie monoparentala? Nu exista un acord explicit intre fostii soti in acest sens, tatal nu se intereseaza, dar plateste pensia. In cazul in care este famjlie monoparentala, are mama drepturi suplimentare banesti? Ce alte drepturi are? Poate cere instantei documentarea starii respective,intervenite intre fostii soti? Poate cere custodie unica? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 07:46, 5 Februarie 2025
Daca plateste pensia copilului, este un lucru foarte bun, isi indeplineste obligatia de parinte.
Motivele care le-ati prezentat nu sunt de natura sa va dea instanta autoritate exclusiva.

Nu stiu in rest la ce drepturi banesti faceti referire, sau la ce alte drepturi.
De ce sa se bage instanta intre fostii soti, si pe ce considerente'?

La ce distanta in km locuieste tata de copil'?

Pentru a va informa referitor la familia monoparentala, cititi in linkul urmator:

[ link extern ] /
Ultima modificare: Marți, 4 Februarie 2025
Dapix, utilizator
Tatal copilului locuieste la max 10km departare. Din cele scrise de dvs, inteleg ca oricand poate sa zica"gata, m-am decis sa revin in viata copilului" fara sa aiba nici o obligatie pentru absenta? Adica, lasa si ia cand vrea, cum vrea?
Pentru drepturi banesti, daca e familie monoparentala Directia Copilului nu sustine cu stimulente? Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2025
Manuela Rășină, administrator
Se pare că n-ați dat clik pe linku' atașat de mai sus.
Acolo găsiți lămuriri referitoare la drepturile familiei monoparentale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! as avea rugamintea de a ma lamuri asupra urmatorului ... Tudor2008 Tudor2008 Buna seara! As avea rugamintea de a ma lamuri asupra urmatorului aspect privind obtinerea bursei sociale pt minorul meu, in baza Legii familiei monoparentale ... (vezi toată discuția)
Stabilire situatie juridica copil minor cristinalexia1983 cristinalexia1983 ma tot lovesc de anumite situatii in care eu si copilul meu, recunoscut de tata, trebuie sa dovedim ca suntem familie monoparentala. copilul este crescut de ... (vezi toată discuția)
Îmi pot da in judecată fostul soț ? Ayda ionescu Ayda ionescu Buna seara!Ma numesc Ayda ,am 31 de ani și am un copil de doi ani jumatate rezultat din căsnicia cu fostul soț.Am divorțat la notar ,domiciliul copilului ... (vezi toată discuția)