avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Activitate bissy_ralu

Activitate bissy_ralu

Răspuns la discuția Proces
Buna ziua, da, instanta verifica din oficiu daca mai subzista temeiurile care au determinat luarea, prelungirea sau mentinerea masurii preventive, inainte de expirarea acesteia, cu citarea inculpatului. Pe camera preliminara, judecatorul verifica din oficiu legalitatea masurii prevnetive, la primirea dosarului si periodic, dar nu mai tarziu de 30 de zile, daca subzista temeiurile care au determinat luarea masurii arestarii preventive sau daca au aparut temeiuri noi, care sa justifice mentinerea acestor masuri, iar in cursul judecatii, se verifica periodic, dar nu mai tarziu de 60 de zile.
In functie de situatie, se poate revoca sau inlocui arestul cu o alta masura preventiva.
da, girantul care a platit se substituie in drepturi creditorului
Răspuns la discuția Demisie
Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractatele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale sau partiale de catre angajator la termenul respectiv.
Răspuns la discuția Schimbare locatie sediu social
Buna ziua,trebuie sa va schimbati si certificatul de inregistrare fiscala
Buna ziua, trebuie facuta actiune in tagada paternitatii.
Mama sau copilul (prin reprezentant legal) poate introduce actiunea impotriva sotului.
Tatal biologic poate introduce actiunea impotriva sotului mamei si a copilului. Actiunea in tagada paternitatii introdusa de catre cel care se pretinde tatal biologic poate fi admisa numai daca acesta face dovada paternitatii sale fata de copil.
Răspuns la discuția Termen achitare amenda auto
Buna ziua,
potrivit Art. 24. din Legea 203/2018-
Prezenta lege intră în vigoare în termen de 30 zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, cu excepția art. 1-17 care intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2019.

Termenul de 15 zile este prevazut la art.20 pct.4 din Lege, deci apreciez ca intra in vigoare in 30 de zile de la publicare.
Răspuns la discuția Ce putem sa mai facem ?
Buna ziua, aveti calea de atac a apelului impotriva hotararii de prima instanta
Răspuns la discuția Termen achitare amenda auto
Buna ziua, cand a fost emis procesul verbal de contraventie? Potrivit art.21 din Legea 203/20.07.2018, privind masurile de eficientizare a achitarii amenzilor contraventionale si de modificare a OG 2/2001 : (1) Pentru procesele-verbale întocmite anterior intrării în vigoare a prezentei legi, aplicarea și executarea sancțiunii contravenționale se supun prevederilor legale în vigoare la momentul întocmirii actului de constatare.

Legea a fost publicata in M.of. din 25.07.2018, dar, potrivit art.24 din Lege, aceasta intra in vigoare in 30 de zile de la data publicarii in M.of. , data de la care se va abroga termenul de 48ore, fiind inlocuit cu cel de 15 zile.

Astfel, modificarile nu sunt inca in vigoare, ati facut bine ca ati achitat in 48 ore amenda. In orice caz, mentionarea gresita a termenului de achitare ar fi atras nulitatea relativa a procesului verbal, fiind conditionata de dovedirea unei vatamari prin aceasta mentionare gresita.

Răspuns la discuția Vanzare autoturism mostenire
puteti vinde auto cu acordul tuturor coproprietarilor
Răspuns la discuția Cerere de reexaminare
Buna ziua, cererea de reexaminare se depune in 15 zile de la comunicarea incheierii de anulare si se timbreaza cu 20 lei, potrivit art.9 lit.f din OUG80/2013.
Solicitati o copie de pe taxa de la directia de impozite si taxe.