avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de reexaminare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de reexaminare

Buna ziua! Obiectul cererii mele este majorare pensie intretinere. Am aratat in cererea de chemare in judecata ca nu stiu daca paratul munceste cu contract de munca, tinand cont de faptul ca munceste in strainatate. Neputand face dovada adeverintei de salariu am solicitat majorarea pensie la in functie de salariul minim pe economie actual. Am primit o notificare in care mi s-a cerut sa complinesc lipsurile( sa depun adeverinta de salariu, adresa electronica, achitarea taxei judiciare de timbru.) Stiind ca am achitat taxa de timbru am considerat celelalte obligatii facultative si nu am facut nici un demers. Mai tarziu am primit o incheiere de anulare pe motivul netimbrarii. Am sunat la arhiva si mi s-a spus ca taxa de timbru este acolo dar in mod gresit a fost anexata la actele de comunicare ptr parat nu ptr instanta. Si mi s-a mai spus ca daca voi formula cerere de reexaminare imi va fi respinsa, iar daca totusi fac, aceasta se timbreaza, desi in Oug 80/2013 art 39 am citit ca nu se timbreaza. Intrebarea mea este mai are rost sa fac cerere de reexaminare?si daca da, aceasta se timbreaza?Multumesc!
Buna ziua, cererea de reexaminare se depune in 15 zile de la comunicarea incheierii de anulare si se timbreaza cu 20 lei, potrivit art.9 lit.f din OUG80/2013.
Solicitati o copie de pe taxa de la directia de impozite si taxe.
Si exista posibilitatea respingerii in cazul in care nu am depus adeverinta cu veniturile paratului si in cazul care chitanta se afla la arhiva dar din eroare a fost omisa? Cererea de examinare se refera doar la modul de stabilire a taxei judiciare de timbru sau si in cazul in care s-a dispus in mod eronat, ca in cazul meu.Nu inteleg de ce mi s-a spus de la arhiva ca oricum mi-o va respinge...Multumesc pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2018
Ionela E., utilizator
Dna la arhiva va raspunde un grefier ale carui cunostinte de drept sunt aproximative ,aveti 2 variante sau introduceti actiunea din nou sau formulati cererea de reexaminare in care precizati ca taxa de timbru a fost platita iar locul de munca nu il cunoasteti precizand acest aspect in cererea de chemare in judecata mai mult decat atat nu dvs tb sa depuneti adeverinta ci paratul sau angajatorul paratului la cererea instantei
Ultima modificare: Joi, 5 Aprilie 2018
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj judiciar MYLYMYLY MYLYMYLY BUNA ZIUA. am gasit intampaltor numele meu intru n partaj judiciar ca parat fara a fii anuntata.iar rezultatul fiind posibil de dezbatere succesiune.Tip ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru Dianaenacheapostol Dianaenacheapostol Buna ziua. Am depus dosarul de divort la judecatorie, iar taxa de timbru mi-a fost calculata eronat (aproape dubla). Ce se mai poate face pt ca bani pt plata ... (vezi toată discuția)
Va rog dati-mi ajutor, am termen pe 23.07.2014 vrica vrica Un partener a solicitat unui BEJ executarea silita a unui BO prin executor in corespondenta purtata el recunoaste ca i-am achitat o parte de creanta Eu am ... (vezi toată discuția)