avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Activitate mariamagdalena

Activitate mariamagdalena

Buna seara! As dori sa stiu daca un presedinte al unei asociatii de proprietari, incadrat prin contract de mandat, in cazul unei spitalizari urmata de concediu medical ambulator, beneficiaza de plata concediului medical. De precizat ca din retributia sa se percep taxele catre bugetul de stat inclusiv contributia pentru sanatate.
Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va mulțumesc mult pentru răspuns. Dar dezbaterea succesiunii presupune niște cheltuieli financiare. Dacă în conturi sunt 100-200 lei nu merită efortul. Nu s-ar putea afla printr-o manieră legală ce sume sunt în cont?
Sotia a găsit printre actele soțului decedat de 1 an niște nr.de cont bancar fara a fi specificată posibilitatea sa de a accesa contul. Există o posibilitate legală prin care să solicite bancii aflarea sumelor din aceste conturi? Mai apoi, dacă sumele merită recuperate, poate solicita alături de cei 4 copii să efectueze succesiunea asupra acestor sume?
In cadrul unei asociatii de proprietari, in 2017 a fost ales alt presedinte fara a se preciza exact ca va fi pt.1,2,3 sau 4 ani. Majoritatea locatarilor considera ca daca nu s-a precizat atunci perioada este ales conf.legislatiei in vigoare 2017 pt.4 ani. In noua lege din 2018 pt.asociatiile de proprietari se reduce numarul persoanelor din comitetul executiv urmand sa se faca noi alegeri pt.acestia.Unii doresc alegere si pt.presedinte in lumina noii legi. Este corect asa sau actualul presedinte are dreptul sa detina functia pana in 2021?
Răspuns la discuția Recalculare liste de plată
Mulțumesc domnului Grecu pentru detalii. Sunt utile.
Răspuns la discuția Recalculare liste de plată
Mulțumesc pentru răspuns. Mă întreb, însă, dacă pe fiecare listă de plată este consemnat că o contestație a calculelor se face în 10 zile de la afişarea listelor şi persoana a achitat la timp întreținerea, nu se cam contrazice cererea sa abia acum? Indiferent a cui a fost greşeala - fie agentul a declarat greşit suprafața, fie asociația a înregistrat eronat - dacă nu a adresat la timp solicitarea e normal să se recalculeze acum pentru aproape 2 ani listele? Decizia de a contesta în 10 zile nu are nici o valoare?
Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
O seară liniştită vă doresc!
Incepând din anul 2016 până în prezent în listele de plată ale unui agent economic a fost înregistrată o suprafață locativa puțin mai mare decât cea reală. Este legal să solicite şi să se efectueze recalcularea listelor începând cu 2016 în condițiile în care a achitat lunar c/v fiecărei liste de plată?
Care este formula de impozitare pentru o prestare servicii platita prin conventie in cadrul unei asociatii de proprietari pentru un venit net negociat de 150 lei. Ce valoare are salariul brut?
Casier incadrat part time 3 ore/zi a realizat cate 180 ore in plus in lunile octombrie, noiembrie, decembrie 2017. Nu se poat acorda zile libere compensatorii.Este legal sa fie platite ca ore suplimentare in ianuarie 2018 pentru fiecare luna in parte? Cum vor fi calculate si impozitate- raportate la calculul salariilor din 2017 sau se adauga la venitul din 2018 si suporta impozitarea actuala?
Răspuns la discuția Salariul net din ianuarie 2018
Va multumesc tare mult pentru informatie. Este binevenita pentru mine.
Va doresc o duminica linistita!