avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Activitate melinda67

Activitate melinda67

Sunt divorțată de o lună, jumătate din locuință este a tatălui meu, restul pe numele meu si al fratelui (mostenire după mama). 25 de ani am locuit cu sotul in casa asta. El nu vrea să audă de plecare, cum nu avrut să audă nici de divorț. Dacă dau în judecată pt evacuare silită, iar trebuie bani. Am altă solutie de a da afară din casă?
Răspuns la discuția Divort fara avocat
Motiv: de cc 10 ani nu avem nici o relație intimă, din cauza lui, din șapte zile a săptămînii 5 zile are băutură la ""bord"" seara. Cum dovedesc , dacă toate astea se întîmplă în casă?
Buna ziua, ce șansă am sa divorțez fără avocat? Nu avem copii minori, nici mare avere de împărțit,stăm în casa părinților. Piedica mare este că el nu vrea divorț.
Cum poți divorța,cînd unul dintre soți nu vrea? Suntem căsătoriți de 25 de ani,nu mai avem contact sexual de vreo 10 ani, îi place și băutura,dar bea acasă întotdeauna,pt asta nu am martor. Am avut o relație pe care a aflat,dar tot nu vrea divorțul. Eu nu-l mai suport. Copii sunt mari,stăm în casa moștenită de mine. Ce pot face?
Răspuns la discuția Program de vizită pt tata
Ce se întămplă în timpul vacanței de o lună? Mama o lună de zile nu vede copilul? În timpul vacanței de vară tatăl în afara lunii în care stă copilul cu el, mai are dreptul să-l ia și în veekenduri din lunile rămase din vacanță?
Bună ziua,
"-în primul și al treilea sfîrșit de săptăpmînă din fiecare vineri de la ora 16 pînă duminică ora 18,
-o lună în timpul vacanței de vară
-primele 3 zile din săptămînă în timpul fiecărei vacanțe școlare mici de o săptămînă, o săptămînă în vacanța de iarnă, cu precizarea că în timpul vacanței de iarnă, în anii cu număr par sărbătorile de Crăciun să fie petrecute la reclamant, Anul Nou la mamă, iar în aniicu număr impar sărbătorile de Crăciun să fie petrecute la mamă, Anul Nou la tată.
-în timpul sărbătorilor de Paște, a doua zi de paște să fie petrecut cu tatăl,
-ziua de naștere a minorului în anii cu număr impar să fie petrecută la mamă iar în anii cu număr par la tată. "
Așa arată hotărîrea pt vizită la tată la un copil de 4 ani, cu distanță între pârinți de 100 km.
Întrabarea este : - în timpul vacanțelor este valabil vizita din prima și al treilea sfîrșit de săptămînă din lună?
Exemplu: primul sfîrșit de săptămînă din luna Februarie cade înaintea celor trei zile de vacanță din vacanța de o săptămînă, tatăl poate lua copilul de vineri?
Mulțumesc pt răspuns
Răspuns la discuția program de vizitare copil minor
Sîmbăta şi duminica nici pînă acum nu s-a ţinut cursuri nici la şcoală nici în grădiniţă.Pt cadrele didactice începe concediul pt vacanţa de primăvară de pe 23? Nu cred.
Răspuns la discuția program de vizitare copil minor
Vacanţa nu coincide cu concediului părinţilor , sunt de acord, dar nu poţi să faci înţelegere cu cineva care vrea să schimbe zilele de vizită după cum îi convine. Sf de săpt. e sf. de săpt., iar zile de vacanţă sunt în timpul săptămînii cînd cineva trebuie să aibă grijă de minor. Tatăl nu are liber, iar mama ar trebui să aibă...
Bună ziua,
Conform hotărîrii jud. tatăl minorului are drept de vizită în felul următor:
- în primul şi în al treilea sfîrşit de săptămînă vineri de la ora 16 pînă duminică ora 18
- primele 3 zile din săptămînă în timpul fiecărei vacanţe şcolare de o săptămînă.
În luna Aprilie primul sf. de săpt. era pe 1, al treilea pe 15, după mine şi după calendar. În Mai , după mine şi calendar , ar fi pe 6 şi 20 Mai. Tatăl prin avocat a trimis adresă că pe 29 Aprilie pînă la 1 Mai are dreptul să ia copilul.
Ce părere aveţi cînd poate lua copilul tatăl?
Primele 3 zile din vacanţa săptămînală după Dvs ce înseamnă?
Tatăl pretinde că vacanţa începe pe data de 23 Aprilie , că aşa scrie în ordinul 4496/2015 al Min. Învăţămîntului, şi are dreptul de a lua copilul pe 23 Aprilie pînă la 25 Aprilie.
Mulţumesc anticipat pt răspunsuri.