avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Activitate stromelectro

Activitate stromelectro

Buna ziua
Un salariat si-a schimbat numele si ca dovada a adus doar cartea de identitate.
Este suficienta aceasta pentru a-i face act aditional la contractul de munca sau trebuie si sentinta de la tribunal.
Multumesc
care sunt motivele justificate pentru angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
In cazul unei concedieri individuale , inainte de se emite decizia de concediere , salariatul nu trebuie informat printr-o notificare ca se afla in perioada de preaviz?
Se poate cumula indemnizatia pentru drepturi de autor cu indemnizatia de concediu medical pentru sarcina si lauzie (cele 122 zile calendaristice) pana la intrarea in concediu pentru cresterea copilului?
Discuție Bonuri de masa
daca o societate hotaraste sa acorde bonuri de masa salariatilor, are dreptul sa selecteze persoanele care vor primi sau nu bonuri de masa?
Discuție Timp de munca
este legal ca un salariat sa lucreze 12 ore pe zi de luni pana duminica, urmand ca in a doua saptamana sa aiba liber ?
Daca tatal nu poate sa efectueze luna de concediu pentru cresterea copilului, indemnizatia din perioada respectiva se pierde.
Intrebarea este daca mama mai poate sa ramana acasa pana la implinirea varstei copilului de 1 an (fara indemnizatie) sau trebuie sa reinceapa activitatea la implinirea varstei de 11 luni ?
In ce suma poti acorda un ajutor social din fondul de 2 % si ce acte justificative ai nevoie ?
ca sa nu se intre in concediere colectiva , cele peste 30 de zile se iau ca reper de la data comunicarii preavizului sau de la data incetarii contractului de munca ?
la ce interval de timp se poate face o alta concediere individuala ?