avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate ECD-Excellent Personal Services

Activitate ECD-Excellent Personal Services

Buna ziua,

va rog sa-mi spuneti daca, in situatia in care in CCM pe unitate este prevazuta o clauza prin care se stabileste ca din acest fond de 2% (aplicat la cheltuielile cu salariile) angajatorul poate plati angajatilor contravaloarea serviciilor stomatologice, ne aflam in legalitate din punct de vedere a Codului Fiscal.Va multumesc.
Răspuns la discuția trecere la program in turnus
Ma gandesc sa ma folosesc de faptul ca nu modific TIMPUL DE MUNCA "8 ore / zi" ci PROGRAMUL DE MUNCA . In acest caz nu mai e nevoie de act aditional. CM spune ca doar modificarea timpului de munca necesita act aditional ... .

Mai ales ca "am redescoperit" acel aliniat de care uitasem din orice Contract Individual de munca " programul de lucru se poate modifica in conditiile de regulamentului intern sau Contractul colectiv de munca aplicabil"

Ce ziceti?
Răspuns la discuția trecere la program in turnus
stiu... era un sfat primit ceva mai sus ...
Răspuns la discuția trecere la program in turnus
Cei de la ITM mi-au raspuns ca fara acordul salariatului nu am nici o sansa sa trec in program turnus. Iar refuzul acestuia nu-mi da dreptul sa-i desfac contractul de munca.
Răspuns la discuția trecere la program in turnus
ok, si daca angajatul refuza semnarea actului aditional?
Buna tuturor,

1. spuneti-mi daca este necesar incheierea unui act aditional intre angajat si angajator pentru trecerea de la program de lucru in 3 schimburi 5 zile pe saptamana la program de lucru in 3 schimburi 6 zile pe saptamana in conditiile in care orele lucrate intr-o luna coincide cu orele lucratoare din luna respectiva.

Mentionez ca in regulamentul intern precum si in Contractul colectiv pe unitate este mentionat dreptul angajatorului de a modifica modul de organizare a activitatii.

2. Ce masura pot lua impotriva angajatului care refuza semnarea unui act aditional prin care se modifica timpul de lucru?

Va multumesc
Buna tuturor,

firma pe care o reprezint este in urmatoarea situatie:

- conform cod CAEN apartine de ramura " Industria sticlei si ceramicii"

- in contradictie cu codul CAEN, firma este inregistrata in anexa nr.1 al Contractului Colectiv de munca pe ramura "Electrotehnica, electronica, mecanica fina, utilaje si aparare" ca fiind beneficiara a prevederilor din acest contract.

Avand in vedere ca dorim sa iesim de sub influenta Contractului Colectiv pe ramura electronica, electrotehnica,
Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurgem pentru a corecta acest fapt.

Este nevoie de acceptul sindicatului pentru aceasta corectie?

Va multumesc.


Avand in vedere declaratiile catre stat si modul in care trebuie inregistrate datele in aceste declaratii, trebuie sa considerati data incetarii activitatii ca fiind ultima zi lucratoare.
Buna ziua,

spuneti-mi va rog daca PF-urile (nu PFA!) pot avea mai multe coduri CAEN. Deci daca o singura persoana se poate inscrie cu mai multe coduri CAEN la ANAF.

Care este legislatia care reglementeaza inscrierea unui PF?

Multumesc.
Care sunt autorizatiile necesare pentru infiintarea unui punct de lucru - medierea muncii - in Germania?