avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... trecere la program in turnus
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

trecere la program in turnus

Buna tuturor,

1. spuneti-mi daca este necesar incheierea unui act aditional intre angajat si angajator pentru trecerea de la program de lucru in 3 schimburi 5 zile pe saptamana la program de lucru in 3 schimburi 6 zile pe saptamana in conditiile in care orele lucrate intr-o luna coincide cu orele lucratoare din luna respectiva.

Mentionez ca in regulamentul intern precum si in Contractul colectiv pe unitate este mentionat dreptul angajatorului de a modifica modul de organizare a activitatii.

2. Ce masura pot lua impotriva angajatului care refuza semnarea unui act aditional prin care se modifica timpul de lucru?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:38, 11 Noiembrie 2011
Daca se lucreaza acelasi numar de ore lunar, nu se mai face nici un act aditional... Daca se depaseste numarul actual de ore, se poate face act aditional sau se emite mai bine o dispozite a conducatorului unitatii cu privire la prelungirea temporara a programului de lucru, valabila pentru o anumita sectie, un compartiment de lucru sau pentru intreaga societate
De la un program de lucru in 3 schimburi 5 zile pe saptamana la un program de lucru in 3 schimburi 6 zile pe saptamana, inseamna marirea numarului de ore pe saptamana.
Aceata modificare trebuie facuta prin act aditional, deoarece depaseste programul de lucru stabilit de Codul muncii.


ok, si daca angajatul refuza semnarea actului aditional?
procmarci a scris:

De la un program de lucru in 3 schimburi 5 zile pe saptamana la un program de lucru in 3 schimburi 6 zile pe saptamana, inseamna marirea numarului de ore pe saptamana.
Aceata modificare trebuie facuta prin act aditional, deoarece depaseste programul de lucru stabilit de Codul muncii.





Nu e obligatoriu marirea numarului de ore... cunosc cazul unei societati ce are nevoie sa fie lucrate acelasi numar de ore lunar dar timp de 7 zile pe sapatamana... are la un moment dat in timpul zilei un varf de cateva ore cand are un aflux de clienti ce solicita foarte mult personalul si de aceea il suplimenteaza.. sau in preajma sarbatorilor...Si atunci solicita ca o parte din angajatii unui anumit compartiment de vanzari sa lucreze in acest fel
ioana.gundhardt a scris:

ok, si daca angajatul refuza semnarea actului aditional?

Daca angajatul refuza semnarea respectivului act aditional, aveti la indemana sanctiunile din codul muncii, respectiv, ca solutie finala sa-i desfaceti contractul de munca pentru indisciplina sau necorespunzator
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2011
Petre Enache, Avocat

Alte discuții în legătură

Contract de munca nerespectat. anca19867 anca19867 Buna ziua in urma cu 3 luni am imceput sa lucrez la o fabrica unde am semnat contractul la 3 schimburi, in urma cu o saptamana am fost amuntata ca voi veni la ... (vezi toată discuția)
Program de lucru adimanea adimanea Buna ziua, in contractul de munca se mentioneaza la\" Durata muncii\" \"O norma intreaga, durata timpului de lucru fiind repartizata inegal, fara a depasi 48 ... (vezi toată discuția)
Modificarea programului de lucru Dănuț. HALAUCA Dănuț. HALAUCA Dacă eu lucrez acum în 3 schimburi la o multinațională iar firma vrea sa schimbe programul de lucru la 4 schimburi, trebuie sa semnez un act adițional? ... (vezi toată discuția)