avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Activitate Cristina Otava

Activitate Cristina Otava

Depinde ce se specifica in cuprinsul procesului-verbal cu privire la suspendare. Spre ex, exista cazuri in care agentul constatator nu dispune masura complementara a suspendarii dreptului de a conduce ci doar masura tehnico-administrativa a retinerii permisului de conducere, caz in care, luarea masurii complementare ulterior incheierii pv este nelegala. Acesta idee se bazeaza pe principiul ca agentul constatator la incheierea pv-ului poate dispune si sanctiuni.
Ma gandesc ca mai poate solicita eventual un cazier auto pentru a vedea exact situatia.
Pot exista mai multe motive pentru care se poate cere nulitatea pv-ului, dar depinde foarte mult ce s-a retinut in cuprinsul acestuia. In primul rand, daca agentul constatator ar fi retinut ca localul a contribuit la deranjarea linistii publice, atunci acesta (localul) ar fi trebuit sanctionat si nu dvs. In al doilea rand, simpla nesemnare a pv-ului de catre dvs nu duce automat la anularea acestuia, decat in anumite conditii. Astfel, daca acesta a fost incheiat in prezenta dvs sau nu, sau daca ati refuzat semnarea lui, toate acestea trebuie sa fie confirmate de un martor ale carui date de identificare trebuie sa fie consemnate in pv, semnand pe acesta. In al treilea rand, (si poate cel mai puternic motiv) intrucat s-a stabilit in sarcina dvs savarsirea unei contraventii la o data ulterioara incheierii procesului verbal puteti cere anularea pv-ului in temeiul art. 17 din OG 2/2001 indicarea eronata a datei savarsirii ducand practic la lipsa acesteia.
Răspuns la discuția faliment
Orice plata efectuata dupa data deschiderii procedurii insolventei este nula daca nu este adusa la cunostinta administratorului judiciar, lichidatorului judiciar, comitetului creditorilor si judecatorului-sindic si autorizata de catre acestia.
Răspuns la discuția insolventa
Trebuie sa depuneti toate diligentele pentru a arata ca ati incercat recuperarea creantei pentru a nu avea mai tarziu probleme cu fiscul. Puteti merge pe calea depunerii cererii de admitere a creantei, contestatie daca este cazul pentru a uzita de toate caile legale. Daca aveti o creanta ce depaseste valoarea prag, atunci este recomandabil introducerea unei cereri noi de deschidere a procedurii insolventei, se va forma un dosar nou si ulterior se va conexa la dosarul initial, unde administratorul/lichidatorul judiciar ar trebui sa înscrie creanta fara nici o problema.
Contestatia are regimul unei cereri noi in justitie astfel incat aceasta trebuie timbrata astfel cum a raspuns si colega mea
Răspuns la discuția grile examen UNPIR
Ti le-am trimis. Sunt din 2008, dar cu siguranta te vor ajuta. Doar la drept si poate la contabilitate sunt modificari. Bafta
Răspuns la discuția Ajutor! Faliment!
Doar daca persoana respectiva va face plangere penala
Conform legii 85/2006 notificarea privind deschiderea procedurii insolventei prin intermediul Buletinului Procedurilor de Insolventa inlatura notificarea individuala pentru presupusii creditori care nu au putut fi identificati in documentele depuse de catre debitor sau daca acestea nu au fost depuse. Strict din punctul meu de vedere nu mai sunteti in termen, dar pentru a uzita toate caile fac aceeasi recomandare ca si colega mea.
Răspuns la discuția Procedura simplificata insolventa
Procedura simplificată presupune parcurgerea unei singure etape în procesul de insolvență, față de procedura generală care are două etape: perioada de observație și falimentul.
Pentru deschiderea procedurii simplificate trebuie îndeplinită una dintre condițiile prevăzute la art. 1 alin. 2 din legea nr. 85/2006, respectiv: debitorul comerciant este persoana fizică sau asociație familială, debitorii - societăți nu dețin nici un bun în patrimoniu, nu s-au găsit documentele contabile sau actele constitutive, administratorul societății nu poate fi găsit, sediul societății nu poate fi găsit sau nu mai corespunde cu cel de la ORC, nu au prezentat documentele prevăzute la art. 28 din lege, societățile care au fost dizolvate anterior introducerii cererii, debitorii care și-au declarat această intenție, precum și cei care în condițiile legii nu mai pot beneficia de reorganizarea activității.
Răspuns la discuția Ajutor! Faliment!
Cel mai bine este sa va consultati in primul rand cu contabilul care sa va explice exact ce datorii aveti si catre cine. Daca nu aveti datorii foarte mari si pe care le-ati putea achita intr-un timp rezonabil, ati putea incerca chiar varianta unei lichidari voluntare care nu este chiar atat de costisitoare pentru debitoare. Daca aveti datorii pe care sunteti convins ca nu aveti nici o posibilitate sa le achitati cu siguranta varianta este insolventa. In ceea ce priveste raspunderea personala aceasta trebuie sa se incadreze in faptele prevazute la art. 138 din legea 85/2006 care sunt enumerate limitativ. Trebuie sa existe suficiente dovezi si sa fie indeplinite toate conditiile privind raspunderea civila delictuala.