avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de timbru uzucapiune, cum e corect si de ce?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de timbru uzucapiune, cum e corect si de ce?

este vorba de o actiune in constatare deci taxa de timbru este de 183.000, eu consider ca nu este corect sa fie in functie de valoare. Daca totusi sunteti de parere ca taxa un procent din valoarea terenului si a casei atunci pentru a stabili valoarea se considera valoarea de impunere de la primarie, cea pentru care se plateste impozit sau trebuie efectuata expertiza care sa evalueze valoarea ?
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 09:10, 12 Februarie 2007
Daca tu ai solicitat-o, atunci instanta trebuia sa dispuna efectuarea expertizei. In incheierea de sedinta instanta trebuia sa dispuna sau nu efectuarea expertizei, numirea expertului, obiectivele expertizei.
In urma admiterii raportului de expertiza prin care s-astabilit valoarea imobilului, atunci vei sti ce taxa de timbru platesti.
judecatoarea mi-a zis ca trebuie musai sa fac expertiza, si pentru asta tre sa platesc 500 si m-a intrebat daca am inteles ca trebuie sa platesc, apoi a scris in incheierea de sedinta ca eu am solicitat-o. Dar eu nu am solicitat expertiza!
Plateam taxa in functie de valoarea de impunere...si nu in functie de expertiza
Expertiza nu este obligatorie, dar uneori este necesara. In speta poate identifica corect bunul (sper ca in obiective nu apare doar evaloare ci si identificare) Maximul de taxa de timbru merge pana la 10% (in cazul valorilor foarte mici) dar trebuie observat tabelul cu valorile in raport de care se calculeaza taxele acestea pot fi orice procent intre 1% si 10% functie de valoare. (Legea 146/1997 cu muuulte modificari).
Am si eu o intrebare:
Tu de ce te-ai complicat cu o actiune in constatare si nu ai asteptat sa te dea altul in judecata si sa invoci uzucapiunea pe cale de exceptie?
Nu era mai simplu?
Zic si eu:)
m-am complicat pentru ca imi trebuie intabulare, vreau sa repar casa veche iar pentru autorizatie imi trebuie intabulare...

Alte discuții în legătură

Invocarea prescripției pe cale de excepție. timbrarea la valoare ContSters221975 ContSters221975 vad ca invocarea prescriptiei pe cale de exceptie, potrivit ncc intrerupe prescriptia.. fata de aceasta imprejurare, credeti ca cel ce invoca prescriptia ( ... (vezi toată discuția)
Invocare uzucapiune - help ! n12345 n12345 HELPPP !!! Pentru invocarea uzucapiunii este valabila posesia de peste 30 ani asupra unui teren pentru care nu sa platit impozit, dar care sa contopit cu ... (vezi toată discuția)
Obligatie de a face - cum se taxeaza? dan1mircea dan1mircea Buna ziua, instanta mi-a pus in vedere sa evaluez capatul de cerere si sa timbrez corespunzator (la valoare). Eu am o actiune prin care am cerut ca paratul ... (vezi toată discuția)