avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Buna seara,

As vrea sa stiu daca un SRL cu asociat unic care este si administrator poate fi si salariat. Parerile sunt impartite, dar as vrea o baza legala.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:25, 1 Aprilie 2010
Puteti fi si administrator si salariat .
Numai la SA-uri nu puteti fi si administrator si salariat .

Potrivit art 196 indice 1 alin 3 din Legea nr 31 / 1990 privind societatile comerciale, Republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societatii cu raspundere limitata al carui asociat unic este.

Anterior adoptarii O.U.G. nr 82 / 2007pentru modificarea si completarea Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale si a altor acte normative incidente, art 196 indice 1 alin 3 din Legea nr 31 / 1990, avea urmatoarea redactare : ,,asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societatii cu raspundere limitata al carui asociat unic este, cu exceptia cazului in care are calitatea de administrator unic sau de membru al consiliului de administratie .
Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2010
Costinel Burca, Contabil
Multumesc.
Deci, practic societatea trebuie sa aiba doi administratori printre care unul poate fi si asociatul unic.
Dar celalalt administrator poate avea mandat provizoriu numit prin decizia asociatului unic fara sa apara in actul constitutiv?
Societatea poate fi administrata de unul sau mai multi administratori, asociati sau neasociati, numiti prin actul constitutiv sau de adunarea generala (asociatul unic).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat unic, simultan angajat si administrator, intr-un srl ion tomescu ion tomescu Poate asociatul unic al unei societati cu raspundere limitata, in calitatea lui de administrator, sa fie angajat cu CIM in functia Director General si simultan ... (vezi toată discuția)
Angajare asociat unic ewe ewe In cazul unui SRL, asociatul unic, care este si administrator, poate fi angajat cu CIM pe post de agent vanzari? Dar in cazul in care un SRL are 2 asociati , ... (vezi toată discuția)
Un srl cu asociat unic poate incheia contract de munca pentru asociat? ionpopescu66 ionpopescu66 un SRL cu asociat unic poate incheia contract de munca pentru asociat? multumesc (vezi toată discuția)