angimm a scris:
Daca aveti cabinet medical,va recomand casa de marcat.
In felul acesta puteti elibera pacientului bon de casa reprezentand c/v serviciilor medicale incasate fara a necesita intocmirea facturii ,decat doar la cerere expresa.
Trebuie specificat, totusi, ca in cazul cabinetelor medicale nu este obligatorie casa de marcat fiscala. Problema poate fi rezolvata cu un mic programel care sa emita facturi si chitante.
butterfly_1976 a scris:
[...] Consultatiile cu plata imi revin integral, de aceea m-am inregistrat ca profesie libera. Sediul social este adresa de domiciliu (asa mi s-a recomandat). Pentru a taia chitante ca PFA in acest cabinet, nu ar tb sa fac si un contract de prestari servicii sau de alt tip cu angajatorul meu? Se face la notar, se inregistreaza la ITM sau cum se procedeaza?
Pentru serviciile cu plata prestate in cabinetul in care lucrati sunt doua posibilitati: (1) sa se emita documente justificative pe cabinetul titular si dvs. sa facturati la sfarsit de luna cota parte care vi se cuvine sau (2) sa emiteti dvs. documente justificative si sa vi sa factureze la sfarsit de luna o chirie sau cota parte pe care o cedati.
Da, este foarte bine ca aceste lucruri sa fie stipulate intr-un contract. Acesta nu trebuie inregistrat la nici o institutie ci doar semnat de ambele parti.