avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfiintare locuri de munca include si pensionarile?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfiintare locuri de munca include si pensionarile?

Buna ziua!

As vrea sa va prezint urmatorul caz:
Societatea a decis ca pe o perioada de 6 luni sa reduca 50 de posturi, fara a intra in concediere colectiva. Cele 50 de posturi includeau si pensionari si demisii si preavizari pt somaj. Dupa o vizita de la ITM ni s-a spus ca desfiintarea locurilor de munca se face doar celor preavizati. Pensionabilii si demisiile le scoatem din lista.
Societatea este in litigiu de munca cu una din salariate care dintr-un total de 40 de locuri de munca pe specialitatea dumneaei este singura preavizata, 4 salariati care ocupa acelasi post s-au pensionat sau in curs de pensionare.
Se poate considera ca restructurarea i-a inclus si pe cei pensionati daca ei nu se regasesc in lista locurilor de munca desfiintate?
Cel mai recent răspuns: adak , utilizator 16:05, 12 Aprilie 2010
Nu se considera ca restructurarea i-a cuprins si pe cei pensionati intrucit contractul lor de munca nu inceteaza din motive de reorganizare ci in temeiul legii, numai ca efectul este ca la nivelul angajatorului s-ar putea precuia ca exista posturi libere
Solutia este ca imediat dupa eliberarea posturilor prin pensionare sau demisie, sa le desfiintati din organigrama societatii. Altfel, daca ele se mentin, salariata cu decizie de desfiintare a postului ei poate sa castige litigiul de munca, pentru ca este evident ca posturile se reduc incepand cu cele neocupate, si nu cu cele pe care sunt incadrati salariati.
Organigrama a fost modificata din start si au fost eliminate posturile celor pensionabili. Dar pe lista aferenta notei de fundamentare aprobata de consiliu de administratie nu figureaza explicit si ele......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare post twinkle23 twinkle23 Buna ziua, Poate sa-mi spuna cineva unde gasesc motivele legale pentru care se pot desfiinta posturile de munca si care este procedura corecta pentru ... (vezi toată discuția)
Post vacant declarat la ajofm andreea20ro andreea20ro buna ziua,in ce situatie si cu cat timp inainte de a angaja pe cineva se declara posturile vacante la AJOFM? post vacant inseamna si cele eliberate prin ... (vezi toată discuția)
Cum se poate vacanta un post in cadrul unei institutii publice? mihai_mihai mihai_mihai cum se poate vacanta un post in cadrul unei institutii publice, care sunt conditiile in care o institutie publica poate vacanta un post. va multumesc si ... (vezi toată discuția)