avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendare contract de munca

sotia lucreaza in sistemul bugetar cu contract de munca pe perioada determinata de 2 ani, care expira (a expirat) in 17 martie 2010
din 12 martie 2010 sotia e in prenatal
se suspenda contactul de munca cat timp sotia e in concediu de maternitate sau se desface de drept sau se prelungeste la cerere
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:57, 1 Aprilie 2010
1. CIM pe perioada determinata inceteaza, de drept, la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat, indiferent de situatia salariatului.
2. Dupa data incetarii CIM certificatele medicale de maternitatevor fi platite de Casa de Sanatate.
3. Iata ce spune OUG 158/2005:
Art. 32. -
(1) În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendă temporar activitatea sau activitatea acestuia încetează prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de lege, drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), care s-au născut anterior ivirii acestor situaţii, se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate.
(2) Prevederile alin. (1) se aplică şi în situaţia în care a expirat termenul pentru care a fost încheiat contractul individual de muncă, a expirat termenul pentru care a fost exercitată funcţia publică ori a expirat mandatul în baza căruia a desfăşurat activitate în funcţii elective sau în funcţii numite în cadrul autorităţii executive, legislative ori judecătoreşti.
(3) Drepturile achitate în condiţiile prevăzute la alin. (1) urmează a fi recuperate de către casele de asigurări de sănătate de la angajator, după caz, conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim cristiolteanu cristiolteanu Poate angajatorul sa desfaca CIM atita timp cit salariatul este in CM?#-o (vezi toată discuția)
Plata concediu medical dupa incetarea contractului de munca cristinamarinov cristinamarinov Buna ziua, Am fost angajata cu CIM pe perioada determinata (oct. 2012- iunie 2013). in februarie 2013 am suferit o interventie neurochirurgicala si am ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe durata determinat si concediul medical GabrielCapita GabrielCapita Sunt angajat cu contract determinat la 6 luni, am fost internat si operat in spital pentru protezare sold stanga.Intrebarea mea este In luna octombrie 2016 ... (vezi toată discuția)