avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice ACHIZITIE DIRECTA ajutor !
Discuție deschisă în Achiziţii publice

ACHIZITIE DIRECTA ajutor !

Buna ziua,

rog sa ma informati si pe mine despre achizitia directa a produselor.
Stiu ca e legala e prevazuta de art 19 din Oug 34/2006 stiu ca tr o nota justificativa problema mea incepe la CPV.

Aici nu inteleg daca eu in decursul unui an pot sa achizitionez direct spr exemplu servicii de formare profesionala dar cum in luna mai 5 cursuri iar in luna august inca 6 cursuri, in nota justificativa trec acelasi CPV sau diferit .

Stiu ca art 23 spune ca nu tr sa spargi contractul in mai multe ca sa ai o val mai mica dar oricum aceste cursuri nici impreuna nici separate nu depasesc 5 mii euro.

Astept niste opinii

Multumesc
Cel mai recent răspuns: bsterea , utilizator 20:24, 9 Aprilie 2010
Pentru o clarificare ar trebui sa vedeti art.16 alin (2) din OUG nr. 34/2006.
Pai serviciile de formare sunt incluse in anexa 2b, ?
Din cate cunosc serviciile de formare profesionala sunt in anexa 2 b. Estimarea se face luand in calcul si achizitiile prcedente in decursul unui an.
Conform art 19 din OU 34 modificata de OU 19/2009, valoarea achizitiei directe poate fi de 15000 euro.
Deci s-a decis marirea pragurilor pentru cumparare directa si pentru cerere de oferta pâna la care autoritatea contractanta poate achizitiona direct produse, la 15.000 euro pentru fiecare achizitie de produse si servicii si 15.000 euro pentru lucrari.
Se respecta acelasi cod CPV , si nu este absolut nici o problema (suma acestor achizitii directe - pe acelasi cod CPV sa nu depaseasca suma stabilita de lege !)
Va multumesc pentru raspunsurile date,

acum conform spuselor d-nului Gabescu, si ale art 16 nu mai e nevoie sa aplic procedura OUG 34/2006 nu ?

pur si simplu imi aleg furnizorii de servicii si inchei contracte cu dansii atata timp cat serviciile se regasesc in anexa 2b

sau inteleg eu gresit

Multumesc

Alte discuții în legătură

Exceptii ordonanta 34/2006 Ramona24 Ramona24 Buna ziua. Institutie publica trebuie sa cazeze pe o perioada de mai lunga de timp un grup de persoane.Din cate stiu serviciile de cazare sunt exceptate de ... (vezi toată discuția)
Cumpãrarea directã ºi 3 oferte gajnandi gajnandi Buna ziua. Am doua intrebari. 1- Limita de sume pentru a se incadra in cumparare directa (sub 10 000 EUR fara tva) este valabil pentru contract sau pe ... (vezi toată discuția)
Licitatie publica alimente gradinite beatrice3108 beatrice3108 Sunt administrator al unei gradinite cu program prelungit.In urma licitatiei pentru furnizare alimente,contractul a fost atribuit unei societati. Intrebarea ... (vezi toată discuția)