avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal

Am si eu o intrebare in legatura cu dosarele penale.
De exemplu dak ai savarshit o infractiune,de exemplu: furt ,nu deosebit de grav,peste o perioada de aprox. 6 luni ai cazierul curat?
Astept un rasp. Merci!!!:D
Cel mai recent răspuns: classicsoul77 , utilizator 22:19, 4 Aprilie 2010
Da,asha este,a fost prima fapta de acest gen,nu am mai avut probleme,mi-am recunoscut vina si am colaborat formal cu organele de cercetare.
Adik,vreti sa spuneti k voi scapa doar cu amenda,iar cazierul nu imi va mai fi patat?? Dhoamne, ce bine ar fi :D
banuiesc ca mi-au facut dosar penal,deodata ce mi-au luat amprentele,mi-au facut poze din profil....etc. exact k la o criminala,nici nu stiti ce josnic m-am simtit.
In fine,am trecut peste.Acum ma intereseaza ce va urma...
Merci mult pt raspunsuri:D
Da....probabil ca fapta dvs. va fi sanctionata cu o amenda administrativa deoarece nu aveti antecedente penale, nu exista prejudiciu....ati fost cooperanta. Insa..sa nu mai faceti asa, deoarece , daca de data aceasta v-ati simtit injosita...repetand fapta va veti simti cu mult mai rau, fiindca atunci vi se poate aplica o pedeapsa, care se va trece in cazier...apoi veti avea de asteptat cine stie cat pana veti fi reabilitata.
classicsoul77 a scris:

Este vorba de 2 oje,luate dintr-un Hipermarket ,in valoare de 30 lei pe care le-am si achitat apoi.

O sa primiti o amenda administrativa nu chiar usturatoare daca va ganditi ca in urma cu 30 de ani faceati probail 1-2 ani de inchisoare.
Noroc ca sunteti tanara ca altfel aflatio cum este viata in penitenciar.
Astazi, important este ca cel ce fura azi un ou sa nu fure maine un...bou...:)
Daca organul judiciar va crede ca maine ati putea fura un bou ati putea avea ceva probleme, dar sunt convins ca ii veti convinge ca nu se va intampla asa ceva la modul sincer:)

avocat Claudiu Lascoschi
Mai mult ca sigur datorita prejudiciului extrem de mic nu veti fi trimisa in judecata si nici nu "veti avea cazier"!
Oricum este bine sa cooperati si pe viitor cu organele de ancheta si sa va prezentati de fiecare data cand veti fi chemata. Pana nu vi se va comunica solutia de netrimitere in judecata nu puteti sta linistita 100%!

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Nu exista prejudiciu,pentru ca autoarea a precizat ca a achitat contravaloarea bunurilor sustrase

Alte discuții în legătură

Furt calificat din magazin vald_15 vald_15 o mare rugaminte am de la cei de pe forum care ma pot ajuta . Anul trecut prin martie , am ajuns cu un prieten prin [EDITAT] seara pe la ora 19 -20 . ... (vezi toată discuția)
Furt Leylia Leylia Acum ceva timp mi s-a intocmit un dosar penal pentru inf de furt. Pe data de 18 ianuarie am fost chemata s adau o declaratie la politie, iar peste 1 luna am ... (vezi toată discuția)
Furt calificat olivia_dyana@yahoo.com olivia_dyana@yahoo.com am si eu o intrebare acum 1 saptamana am furat un after-shave in valoare de 26 lei.cred ca mi s-a facut dosar penal pt ca directorul si paznicul care m-a ... (vezi toată discuția)