avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia pentru al 2-lea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia pentru al 2-lea copil

buna ziua
ma numesc Cristina si am o intrebare,am o fetita care anul acesta a implinit un an,si am nascut recent si un baiat.pentru fetitz am primit indemnizatie de crestere copil insa am inteles ca legea nu prevede acordarea indemnizatiei si pentru al 2-lea copil simultan( adica anul acesta ar fi normal sa primesc indemnizaie si pentru primul si pentru al 2-lea copil) as vea sa dau statul in judecata si pentru aceasta va rog sa-mi spuneti ce sanse am? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:56, 1 Aprilie 2010
1. Norma de aplicare a OUG148/2005 spune:
Art. 8. -
(1) In cazul in care persoana indreptatita, beneficiara a concediului si a indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copiilor cu handicap, naste in aceasta perioada unul sau mai multi copii ori i se incredinteaza spre adoptie, i se incuviinteaza adoptia, i se dau in plasament unul sau mai multi copii ori este numita tutore, concediul pentru cresterea copilului, prevazut la art. 1 alin. (1) din ordonanta de urgenta, se prelungeste corespunzator pana la incheierea duratei de acordare pentru cel din urma copil, conform legii, a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului.
(2) In situatia prevazuta la alin. (1) se acorda o singura indemnizatie.

2. Nu stiu ce sanse ati avea daca ati da statul in judecata. Va poate spune un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere copil pana la 2 ani maryd maryd Buna ziua, In prezent sunt in concediu de ingrijire copil pana la 2 ani, avand o fetita de 1 an si o luna. Sunt insarcinata in 2 luni, asa ca voi naste al ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim pt.conc.ing.copil Zita P. Zita P. Esti obligat sa faci cerere de [u]\'incetare suspendare\' [/u]#-opentru conc.ing.copil pana la 2 ani pt.primul copil, daca intre timp s-a nascut al doilea si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere pentru cel de-al 2lea copil cristina_adriana cristina_adriana buna,as vrea sa stiu cum trebuie sa procedez in situatia urmatoare: pentru primul copil beneficiez de indemnizatie de cestere in cuantum de 600 ron; as vrea sa ... (vezi toată discuția)