avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren degradat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren degradat

Buna ziua,

In urma cu aproximativ 10 ani, mama mea a mostenit un teren agricol de 3 ha. Acest teren nu a fost cultivat de multi ani intrucat in vecinatate se afla un parc petrolier care a poluat toata zona si in plus este plin de stalpi (nu stiu daca sunt stalpi de inalta tensiune sau stalpii apartin companiei care exploateaza parcul petrolier). In orce caz, acesti stalpi fac dificila intrarea cu utilaje agricole pe teren, motiv pentru care nicio asociatie agricola din zona nu a vrut sa-l lucreze.

Intrebarea mea este: exista posibilitatea ca mama mea sa fie despagubita pentru acest teren care nu poate fi folosit?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 18:49, 1 Aprilie 2010
Da, este posibil ...trebuie sa depuneti 2 petitii:
-la societatea care detine parcul petrolifer
-la societatea care detine stalpii
Dupa ce primiti raspuns va duceti in Insanta( daca nu va despagubeste sau nu sunteti multumita)...Daca nu primiti raspuns inseamna ca pe jumatate isi recunosc vina si atunci tot in Instanta rezolvati problema.Trebuie insa sa aveti grija ca cele doua petitii sa aiba nr. de inregistrare registratura si sa aveti si dv. un exemplar original cu nr. de inregistrare pe el...stampila firmelor de primire documente!!!
Lupalb are dreptate! Intai faceti cerere catre cei care detin exploatarea petrolifera si catre cei care au instalat acei stalpi de tensiune pe terenul dvs! Dupa aceea , in cazul in care nu primiti un raspuns favorabil , adresati-va instantei de judecata!
Succes!
=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cecdrept am eu si ce drept are statul? etudor etudor in urma cu 6 ani am cumparat un teren agricol la marginea satuluiin suprafata de 0,85 ha. este la soseaasfaltata,amposbilitate sa rtag apa ,gaz ... (vezi toată discuția)
Terenuri agricole savali savali terenurile agricole luate in arenda,se pot subarenda? daca ai acordul oamenilor.? si daca nu,care ar fi modalitatea prin care sa te asociezi cu cineva ... (vezi toată discuția)
Buna ziua dețin un teren cu o suprafață de 2500 m pătrați ... Dumitru D Dumitru D Buna ziua Dețin un teren cu o suprafață de 2500 m pătrați primit prin donație de la părinții mei, intabulat ,pe care este amplasat un stâlp de ... (vezi toată discuția)