avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... constructie spatiu comercial pe teren inchiriat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

constructie spatiu comercial pe teren inchiriat

buna ziua! Am nevoie de consilierea dumneavoastra in privinta unui lucru. pentru ca proprietarulunui teren nu doreste sa-l vanda doresc sa inchiriez acel teren pentru a face un spatiu comercial. m-am gandit ca inchirierea sa fie pe o perioada mare, minium 10 ani. intrebarile mele sunt urmatoarele: se poate construi pe un teren inchiriat? eu inchiriez de la o persoana fizica este suficient un contract de inchiriere si o autorizatie de constructie?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: gabriell86 , utilizator 17:58, 13 Aprilie 2010
Se poate construi pe un teren inchiriat de la o persoana fizica, daca in acel contract este prevazut explicit scopul inchirierii, si autorizatie de constructie, iar durata poate fi pe 5,10 ani oricat doriti.
gabescu a scris:

Se poate construi pe un teren inchiriat de la o persoana fizica, daca in acel contract este prevazut explicit scopul inchirierii, si autorizatie de constructie, iar durata poate fi pe 5,10 ani oricat doriti.


Stipulez in contract ca doresc constructia unui spatiu comercial nu?
Buna seara.
Daca nu doreste să vă vândă terenul (este alegerea lui) pentru ca să construiţi pe acel teren, puteţi să vă folosiţi, ca alternativă la închiriere şi de dreptul de superficie asupra terenului,adică atâta timp cât nu-l prejudiciaţi pe proprietarul terenului cu nimic, puteţi să vă folosiţi de terenul de sub construcţie , sub titlu de superficie-ca un posesor de bună credinţă, atâta timp cât durează construcţia.
Cu stimă.
Ultima modificare: Luni, 5 Aprilie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
Contractul intre bine ca firma si el ca persoana fizica trebuie facut la notar. ?
Mi se acorda autorizatie de constructie? Va rog, care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez .

Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnchiriere teren pe termen lung ovidium1980 ovidium1980 Buna ziua. Ma intereseaza daca o persoana fizica poate inchiria un teren altei persoane fizice, pe o perioada de 30 ani sau cat mai mult, urmand ca cel de-al ... (vezi toată discuția)
Magazin alimentar pe spatiu inchiriat si autorizatii necesare gabriell86 gabriell86 Buna seara! Apelez la dumneavoastra pentru a ma lamuri pe cat posibil in priviinta a 2 lucruri. 1. Doresc sa deschig un spatiu comercial si ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere vasilemihaela23 vasilemihaela23 Buna ziua, Doresc sa inchiriez de la o persoana fizica cetatean strain un spatiu comercial pentru deschiderea unui punct de lucru dar am urmatoarea ... (vezi toată discuția)