avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract de inchiriere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract de inchiriere

Buna ziua,

Doresc sa inchiriez de la o persoana fizica cetatean strain un spatiu comercial pentru deschiderea unui punct de lucru dar am urmatoarea nelamurire:
- cetateanul strain a cumparat spatiul comercial prin contract de vanzare cumparare;
- terenul pe care se afla spatiul comercial a ramas in proprietatea societatii de la care a cumparat el avand un drept de superficie asupra terenului.

In aceste conditii pot incheia contract de inchiriere cu proprietarul spatiului comercial care este cetatean strain, contract pe cae acesta sa-l inregistreze la administratia financiara, daca acesta are drept de superficie asupra terenului iar proprietara terenului este firma de la care a cumparat constructia?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: vasilemihaela23 , utilizator 15:53, 10 Septembrie 2013
Da, puteti incheia contract de inchiriere cu proprietarul spatiului.
Multumesc...pentru registrul comertului o sa-i solicit extrasul CF din care rezulta ca el este prorietarul spatiului si are drept de supeficie asupra terenului si sper sa fie ok

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de la registrul comertului pentru functionare magazin valentina370 valentina370 Buna ziua, lamuriti-ma va rog si pe mine ce documente trebuie sa duc la Registrul Comertului Alexandria ca sa imi emita autorizatie de functionare pentru un ... (vezi toată discuția)
Infiintare societate mmarcelcozma mmarcelcozma pentru sediul social si pentru punctul de lucru este nevoie de extras de carte funciara sau se poate inlocui cf cu adev . de la primarie ca imobilul este al ... (vezi toată discuția)
Constructie spatiu comercial pe teren inchiriat gabriell86 gabriell86 buna ziua! Am nevoie de consilierea dumneavoastra in privinta unui lucru. pentru ca proprietarulunui teren nu doreste sa-l vanda doresc sa inchiriez acel teren ... (vezi toată discuția)