avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Politisti romani care sfideaza problemele cetatenilor
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Politisti romani care sfideaza problemele cetatenilor

Am avut o experianta absolut neplacuta cu Politia Romana, si am ramas cu un gust amar …

Un individ din blocul vecin, tinea probabil ceva chef si avea muzica data la maxim iar invitatii lui urlau, zbierau si cantau toti dupa muzica. Inchipuiti-va cam la ce volum ascultau muzica, din moment ce eu care locuiesc la un bloc distanta de ei, auzeam din apartament muzica de la ei din blocul vecin. Iar distanta intre blocul meu si al lor este destul de mare, avand in vedere ca intre cele 2 blocuri exista o strada pe care circula masinile, plus inca o portiune de spatiu cu iarba verde, de cel putin 20 de metri latime …
Dupa vreo 2 ore jumate de auditie fortata, nu mai rezist si dau telefon la Politia Municipiului: – Imi raspunde ofiterul de serviciu, ii spun foarte calm si civilizat care este problema, si daca ar putea trimite un echipaj. Imi spune ca nu este de competenta lor, si ca trebuie sa sun la 112. Sun la 112, ii spun operatoarei de la 112 ca nu este o urgenta, ci doar vreau sa fac o plangere, si relatez partial povestea … Imi spune ca nu la 112 trebuia sa sun, si ma redirectioneaza automat catre un al politist, probabil de la politia locala … Mai spun odata povestea .. Respectivul politist, pe langa faptul ca ma repezeste la telefon, imi spune ca, asta nu este problema lui, si sa sun la Politia Municipiului, si-mi da numarul de telefon. Culmea, era exact numarul la care sunasem eu prima data !!! Sun din nou, si-i povestesc politistului de serviciu ca, am facut cum a spus el, am sunat la 112, bla bla bla, si in final mi-au dat numarul acesta sa sun, adica, taman la el, exact unde am sunat eu prima data … I-mi spune sa astept … Ma redirectioneaza, si-mi raspunde alt politist, care din start ma “ia tare”, cu un ton de om si nervos si plictisit:
– Spune-ti care e problema ?
Incerc sa relatez povestea, dar nu resusec sa termin, ca ma intreaba politistul:
– Cine sunteti, cum va numiti, unde stati, etc … ?
Raspund eu: – Domnule, nu as vrea sa se stie cine face reclamatie, pentru ca ….
(si nu mai am timp sa termin fraza, ca ma intrerupe politistul, pe un ton foarte nervos):
– Pai daca vrei sa o faci pe anonimul, la revedere !!! … si-mi tranteste pur si simplu telefonul in nas !!!!!
Ceea ce as fi vrut eu sa-i spun, este ca, nu vreau sa se stie cine a facut reclamatia, deoarece am o masina in fata blocului, si ca nu am chef sa ma trezesc cu ea zgariata sau cu rotile dezumflate, etc … Dar n-am mai avut la cine …

Deci, asta este Politia Romana, in slujba cetatenilor !!!! A ramas aceeasi politie comunista, cu atitudini si gandire de pe vremea fostului regim comunist, si cu militieni care au devenit politisti dupa revolutia din ‘98 !!!! Unde sa pot face plangere pentru atitudinea politistului ? Cine este in stare sa ia masuri impotriva unor astfel de atitudini din partea politistilor ?
Eu cred ca daca puteti dovedi,eventual,chiar si prin niste inregistrari sau cu martori,cele semnalate,puteti face o sesizare catre IGPR,in sensul de a arata comportamentul total neprofesionist al politistilor la care ati apelat.
Se pare ca recalamatiile de "112",sunt inregistrate si pot fi verificate.
Pe de alta parte,va inteleg ca va feriti si de ce va feriti,dar altfel nu se poate pentru ca este normal ca,cei care se pretind in slujba cetateanului si iau salarii datorita lui,sa isi faca datoria ,sa ii asigure linistea si securitatea de care acesta are nevoie
Politisti romani care sfideaza problemele cetatenilor !!!!

Asta nu este o noutate. Daca titlul ar fi fost "Politisti romani care raspund problemelor cetatenilor" as fi fost mirat.
Asigurati-va sa puteti proba in conditiile legii cele sesizate si sesizati oficial la conducerea IGPR,comportamentul si atitudinea politistilor care si-au asumat responsabilitatea aspectelor mentionate
Inainte de a acuza atitudinea dispecerei de la Apelul Unic de Urgenta 112 ar fi bine sa va informati cu privire la obligatiile celor care fac apel la aceasta linie.
Vi s-au cerut toate aceste detalii pentru a evita un apel "fantoma"cum sunt ff multe.
Si pentru stiinta dvs.dispecera va cere toate datele pentru a va redirectiona apelul formatiunii competente:politie,salvare,pompieri.
daio73, probabil ca nu ai citit atent: NU dispecera mi-a cerut datele, ci ultimul dintre politistii cu care am vorbit la telefon, adica cel care mi-a trantit telefonul in nas .. Dispecera de la 112 a reactionat foarte rapid, i-am spus care imi este problema si in cateva secunde m-a redirectionat la un politist din orasul meu ... No Comment vis-a-vis de dispecera de la 112, a fost prompta.

Probe ... pai de unde sa-mi treaca mie prin cap, ca ar trebui sa inregistrez convorbirea cu Politia ??? #-o
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Aprilie 2010
viorel38, utilizator

Alte discuții în legătură

Amendă pentru sunat nejustificat la 112. doresc să contest procesul verbal, are rost? Mihai Eremia Mihai Eremia 1. În data de 21 iulie am sunat la 112 deoarece în blocul din vecinătate se asculta muzica la o intensitate ridicată. 2. Un echipaj de poliție a venit ... (vezi toată discuția)
Scandalagii la intrare in scara se poate face ceva in acest sens? claudiu2000 claudiu2000 Buna ziua tuturor, si sa auzim numai de bine! Am si eu o mare nedumerire: de ceva timp la scara blocului mai exact p etreptele de la intrare au inceput sa ... (vezi toată discuția)
Problema 112 - deranjarea linistii publice noaptea DieTotenHosen DieTotenHosen Buna ziua as dori precizari si puncte de vedere in legatura cu utilizarea nr. de urgenta 112 in pt reclamarea deranjarii linistii publice si ... (vezi toată discuția)