avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Problema 112 - deranjarea linistii publice noaptea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Problema 112 - deranjarea linistii publice noaptea

Buna ziua as dori precizari si puncte de vedere in legatura cu utilizarea nr. de urgenta 112 in pt reclamarea deranjarii linistii publice si eventuale masuri pe care sa le iau in urmatoarea speta:
Am facut o sesizare privind deranjarea linistii publice la nr. de telefon 112, dispecera de acolo de la 112 mi-a facut legatura la postul de politie din oras iar politistul de acolo s-au arata indignat si m-a amenintat ca ma va amenda daca mai fac sesizari la acel numar intrucit deranjarea linistii publice prin producerea de zgomote (era noaptea dupa ora 23 la un nivel de zgomot extrem de ridicat) de la o petrecere nu constituie o urgenta si in acest sens mi-au recomandat sa ii sun direct pe ei la nr. de telefon din cadrul postului de politie, motivand acest demers prin faptul ca ei au de intocmit o documentatie laborioasa in urma apelului meu la 112, acum trebuie sa mentionez ca intensitatea muzicala s-a oprit pentru aproximativ jumate de ora in urma apelului la 112, iar apoi a reinceput motiv pt care eu am resunat dar de data aceasta la nr. de telefon indicat de ei (direct la postul de politie) dar se pare ca degeba am sunat si am incercat sa le explic, pt ca nu s-a schimbat nimic au zis ca o sa ia masuri si ca nu prea pot intervenii intrucit cei de acolo au inchiriat respectiva sala de la administratorii liceului si in acest sens nu prea au control asupra lor pt ca, chiar daca ii amendeaza tot nu se vor opri..... pt ca nu pot sa le dea 2 amenzi in aceiasi zi (desi nu le-au dat niciuna).... in cele din urma muzica a incetat de la sine in jurul orei 5 dimineata, suspiciunea mea a fost ca nici nu s-au deplasat a doua oara acolo.
mentionez ca evenimentele de genul asta se petrec frecvent in cadrul unei sali de festivitati din cadrul liceului din localitate

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:40, 24 Iulie 2018
Asa este daca sunati la 112 sunt obligati sa se deplaseze, sa faca un raport, daca sunati direct la ei pot sta in nepasare, de altfel va si pot amenda cu o amenda intre 100-500 lei daca considera ca ii chemati fara un motiv intemeiat, daca situatia persista incercati cu o audienta la comandant sa-i explicati situatia.
Vorbiti cu vecinii dvs. probabil ca si ei sunt deranjati de petrecerile respective , si faceti o reclamatie comuna la politie , cu nr. de inregistrare . in acest fel, vor fi nevoiti sa faca cercetari in legatura cu legalitatea si ce se intampla in sala de festivitati a liceului.
Din OUG 34/2008:
Art. 2. - (1) Numărul unic pentru apelurile de urgenţă în reţelele publice de telefonie este 112.
(2) Numărul unic pentru apelurile de urgenţă se apelează atunci când este necesară intervenţia agenţiilor specializate de intervenţie, pentru asigurarea asistenţei imediate în situaţii în care este periclitată viaţa, integritatea ori sănătatea cetăţeanului, ordinea publică, proprietatea publică sau privată ori mediul.
Art. 3 lit. b) agenţii specializate de intervenţie - structurile autorităţilor administraţiei publice, care au rolul de intervenţie imediată pentru soluţionarea urgenţelor în domeniul ambulanţei, Serviciilor Mobile de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (S.M.U.R.D.), poliţiei, jandarmeriei, serviciilor publice profesioniste şi voluntare pentru situaţii de urgenţă, inclusiv S.M.U.R.D., contra terorismului, precum şi alte structuri stabilite prin hotărâre a Guvernului


Asa incat, dupa mine, e justificat sa solicitati ajutorul politiei intr-un caz de tulburare a ordinii publice, ordinea publica fiind expres mentionata la art. 2 alin. 2, iar politia e una dintre agentiile specializate de interventie ce pot fi sesizate astfel.
In plus, nu puteti suna la un numar normal cand va veni cineva fara urgenta, adica maine, daca azi si acum vecinul deranjeaza ordinea si linistea publica.

Totusi, nu exista o definitie clara a ceea ce inseamna apel justificat si apel nejustificat si linia de demarcatie e... pe undeva, foarte fina.

Cereti numele ofiterilor care raspund la telefon si faceti o sesizare daca nu se deplaseaza. Sau rugati-i cand ajung sa ciocane si la dv.
Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2013
Liliana Gradinaru, Avocat
Va multumesc mult pentru sugestii
Am si eu o nelamurire. Intr-o seara am mers la mine in apartament cu inca 3 persoane. am facut putina galagie recunosc. In minutele urmatoare a venit politia. Totul sa intamplat in 30 de minute. Am deschis am vorbit frumos si civilizat mi-am cerut scuze pentru cele petrecute. Mi-a cerut buletinul si mi-a luat datele, m-a intrebat cati suntem si am zis ca 4, eu chiar daca nu am vorbit urat si mi-am cerut scuze politistul nu a fost la fel de amabil si a vorbit ba chiar urat. Si mi-a zis ca o sa-mi trimita o amenda acasa de 1000 lei. In acel apartament nu am mai facut galagie sau panarama de mai bine de 1 an. si nu am avut nici o sesizare la politie nici inainte. A fost prima oara.
Poate sa-mi de-a amenda fara sa primesc avertisment? ( in seara aceea in apartamentul respectiv mai mult de 2 ore nu am stat) iar dupa ce a plecat politia nu sa mai facut galagie deloc.
Deci e posibil sa primesc o amenda acasa (tin sa mentionez ca nu mi-a dat nimic de semnat sau nu a facut nici un act. decat ca a scris intr-un carnetel datele mele)?
Si m-ai zic ca eram 5 politisti.

Alte discuții în legătură

Perturbarea linistii publice olteanugeo olteanugeo Buna ziua, M-am mutat acum 9 luni intr-un complex rezidential nou construit. De la inceput o parte dintre vecini au tot dat petreceri (de casa noua, zi ... (vezi toată discuția)
Se considera tulburarea linistii publice daca nu exista sesizari? traistarudragos traistarudragos Buna ziua. Se intampla din ce in ce mai des ca fiind in parc, mai multe persoane, sa vorbim putin mai tare, si sa vina politistii sa ne goneasca. Au voie sa ... (vezi toată discuția)
Asociatia de propietari Silvia loredana Dimescu Silvia loredana Dimescu eu locuiesc intr-un apartament cu chirie in craiova.vecinul meu isi revoneaza apartamentul si de dimineata de la 8 pana seara la orele 21-22 bate intr-una. ce ... (vezi toată discuția)