Va rog sa-mi raspundeti cum se calculeaza termenul de recurs? se numara si zilele nelucratoare?Dar ziua pronuntarii hotararii judecatoresti se pune in calcul ?astfel,s-a pronuntat hotararea judecatoreasca pe 23 martie.Vreau sa stiu daca mai am timp de recurs.Nu mi s-a comunicat hotararea .sunt parte vatamata intr-un proces penal si cred ca trebuie sa-mi ridic de la judecatorie haotararea Multumesc
Atentie!In acest caz, ultima zi de declarare a recusului este in data de 06.04.2010.
Declarati recurs, fara sa-l motivati, pentru ca redactarea inca nu este facuta.
Formula suna cam asa:- subs.x in calitate de parte vatamata in dos.y al instantei z, in termen legal formulez recurs, impotriva hot. nr.x, pronuntata in data de 23.03.2010 de catre instanta y, deoarece consider ca hotararea instantei este netemeinica si nelegala, urmand ca dupa redactarea hotararii pronuntate sa formulez si motivele de recurs printr-un memoriu separat.
Doar in cazul in care nu ati fost prezenta la judecata termenul curge de la comunicare si ceea ce am mentionat mai sus nu se aplica.
In procesul penal, termenul de recurs este de 10 zile de la comunicare sau de la pronuntare, dupa caz.
In cazul in care ati fost prezenta la dezbateri, termenul incepe sa curga de la pronuntare, in cazul in care nu ati fost prezenta la dezbateri termenul curge de la comunicarea solutiei.
Daca ati fost prezenta la termenul de judecata in care s-a judecat cauza, termenul curge de la pronuntare si data de 2 aprilie este ultima zi in care puteati sa declarati recurs.
Imi pare rau ca trebuie sa-l contrazic pe colegul de mai sus, care din pacate a calculat eronat termenul lasand libere doar 9 zile si nu 10, pentru ca ziua de 23 .03.2010 a fost data pronuntarii si nu se ia in calcul, iar luna a fost de 31 de zile.Cum ultima zi cade in ziua de 03.04.2010, zi nelucratoare, evident ultima zi in care puteti declara recurs este 06.04.2010., repectiv prima zi lucratoare dupa data de 03.04.2010.Credeti-ma sunt extrem de atenta cand calculez termenele procedurale, pentru ca imi asum raspunderea celor spuse de mine si intotdeauna am argumente legale.