avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... calculare termen recurs
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

calculare termen recurs

Va rog sa-mi raspundeti cum se calculeaza termenul de recurs? se numara si zilele nelucratoare?Dar ziua pronuntarii hotararii judecatoresti se pune in calcul ?astfel,s-a pronuntat hotararea judecatoreasca pe 23 martie.Vreau sa stiu daca mai am timp de recurs.Nu mi s-a comunicat hotararea .sunt parte vatamata intr-un proces penal si cred ca trebuie sa-mi ridic de la judecatorie haotararea Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Aprilie 2010
cattie, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:19, 6 Iulie 2014
Eu totusi voi face recurs iar daca va fi admis bine daca nu asta este.Multumesc pt raspunsuri
Daca ati iesit din termenul de recurs ati putea avea probleme la CEDO.
Daca recursul se respinge ca tardiv introdus pot exista probleme intrucat la CEDO se cere si judecarea pe ,,fond" a cauzei...
Insa, in cazul dvs., recursul nu cred ca ar rezolva ceva...

avocat Claudiu Lascoschi
Doamna avocat daca o sentinta a fost pronuntata in data de 19.06.2014 si inculpatul nu a fost in sala in data pronuntarii sentintei,si primeste acasa o comunicare minuta penala, in care se zice " cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare" ,care este ultima zi in care se poate depune recursul? Va multumesc
Cele 10 zile se calculeaza de la data comunicarii minutei - data stampilei de la destinar.
Nu ati indicat data comunicarii minutei, prin urmare nu putem calcula care este ultima zi de depunere a apelului.
Art. 269 din n. cod de proc.pen.
Calculul termenelor procedurale
................................................
(2) La calcularea termenelor pe ore sau pe zile nu se socoteşte ora sau ziua de la care începe să curgă termenul, nici ora sau ziua în care acesta se împlineşte.
..................................................
(4) Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul expiră la sfârşitul primei zile lucrătoare care urmează.

:offtopic:Interventie moderator
Avand in vedere ca ati postat mesajul intr-un topic deschis de un alt utilizator cu mai mult de 3 luni in urma, topicul se va inchide, urmand ca in masura in care mai aveti intrebari/nelamuriri legate de acest subiect, sa deschideti un nou topic.
Multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Duminică, 6 Iulie 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen recurs dumutaadrianred dumutaadrianred Buna, in cazul unei sentinte penale, care a fost data la 19.06.2014, termenul in care se depune recursul este de 10 zile? Calculat din a doua zi,dupa ... (vezi toată discuția)
Comunicare hotarare de divort- calcul termen apel- schimbare nume Florinela2 Florinela2 Pronunțarea și comunicarea sunt același lucru? Pronunțarea a fost pe 28.12.2017 și azi am primit comunicarea. Trebuie să mai aștept alte 30 zile sau se ... (vezi toată discuția)
Drept civil,mosteniri drept de proprietate hurtemma hurtemma in urma unei pronuntari judecatoresti,sunt 15 zile de la pronuntare ptr.a face apel,s au 15 zile de la comunicare scrisa si trimisa prin posta...se socotesc ... (vezi toată discuția)