avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... exceptarea de la plata a energiei electrice aferente ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

exceptarea de la plata a energiei electrice aferente ascensorului pentru persoanele de la parter este la latitudinea Adunarii generale?

Buna ziua. Locuiesc la parter de 3 ani. Am un copil mic de 4 ani. De cand ma stiu in blocul acesta platesc curentul pentru lift. Am intrebat de ce? Mi s-a raspuns asa este legea. Am citit legea:
"Hotarare pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, hotarare nr. 1588/2007
.....
Sectiunea 2 - Repartizarea cheltuielilor pe numar de persoane

.....
Art. 35
Prin hotarare a adunarii generale, pot fi exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrica pentru functionarea ascensorului/ascensoarelor persoanele care locuiesc in apartamente situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum si la etajul 1 din cladirile fara mezanin. De asemenea, in cazul cladirilor care au amplasate la etajele superioare bai, spalatorii, uscatorii, prin hotarare a adunarii generale, persoanele care locuiesc in apartamente situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum si la etajul 1 din cladirile fara mezanin pot sa fie exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrica pentru functionarea ascensorului/ascensoarelor, in baza unor angajamente personale, date in scris catre asociatia de proprietari de catre persoanele care nu folosesc spatiile de la etajele superioare."
Intrebarea mea este: Acel cuvant "POT" are caracter obligatoriu sau este la latitudinea (mila) AG. Parerea mea este ca este lasat loc de interpretare si de un eventual abuz din partea AG. Am un vecin care este aproape paralizat si plateste liftul...:O
Baiatul meu de 4 ani plateste liftul...#-o
Toti cei care suntem la parter 4 aptx9 scari platim liftul#-o
Ce este de facut?
Si, mai am o intrebare: Am renuntat la aragaz cu cuptor si mi-am cumparat plita cu gaz si cuptor electric. Tot la fel platesc gazele ca si cand as avea cuptor pe gaze? Sau este pe undeva vre-o reglementare in acest sens? Am cautat dar nu am gasit...
Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: bsterea , utilizator 11:39, 4 Aprilie 2010
Christos a inviat! Va multumesc pentru precizari. Dupa ce trec sarbatorile o sa demarez problema asta si o sa va tin la curent cu ce se mai intampla

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata datoriilor la bloc CSIMONAC CSIMONAC Suntem o asociatie de proprietari si va rugam sa ne lamuriti daca locatarii de la parter si de la et. 1 al blocului sunt obligati sa plateasca intretinerea si ... (vezi toată discuția)
Ascensor sorin_corciova sorin_corciova Cum as putea sa renunt la cheltuielile cu ascensorul de oarece eu locuiesc la parter si nu folosesc ascensorul.Va multumesc (vezi toată discuția)
Intrebari legate de lift ibis ibis Buna ziua Va rog, in limita timpului disponibil, sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari 1. Cum se calculeaza la bloc intretinerea liftului: pe numar de ... (vezi toată discuția)