buna ziua,am si eu o problema am sa incep sa,ca sa intelegeti mai bine am sa o iau de la inceput:Este vorba despre bunicul meu care in anul 2004 mi-a facut acte(vanzare-cumparare) pe teren si pe casa lui cu rezerva uzufructului viager,bunica era decedata de 5 ani,si fara a sti ceilalti copii ai lui(mostenitori).El era batran, iar in primavara anului 2005 a avut un accident in curte unde a cazut de pe niste scari si si-a rupt piciorul din sold asa ca a ramas la pat fiindca nu mai putea mergea,el a ramas in grija mea ,a fratelui si a mamei,el nu putea merge deloc si a stat numai la pat pana in 2009 prin martie cand a murit.au fost 4 ani in care noi am avut grija de el ,el mai avea inca 7 copii dintre care numai una vinea si mai ingrijea de el inpreuna cu noi restul de 6 erau plecati prin alte tari ,mai erau si in tara dar nu il vizita.dupa moartea lui le-am spus celorlalti frati ca pe casa s-au facut acte si ei nu au stiut deoarece asa a vrut bunicu.Atunci nu avut nimic inpotriva,dar prin luna august am primit citatie acasa ,a fost dat in judecata eu fratele si mama(actele erau pe numele meu si al fratelui).mai poate fi anulat contractul de vanzare cumparare?
Buna ziua !
In masura in care terenul si casa vanduta apartineau si bunicii( era pe numele amandorura), actul poate fi atacat , avand in vedere anularea partiala a contractului pentru partea de teren si casa ( jumatate) a bunicii. Daca atat terenul cat si casa erau proprietatea exclusiva a bunicului( ceea ce este greu de crezut), atunci actul este valabil si consider ca nu poate si anulat.
Cu stima !
multumesc de explicatie,mentionez ca in titlul bunicului de proprietate eliberat in 1991 este trecut doar el si atat.cei care m-au dat in judecata spun in ca suma care a fost platita (80 milioane lei vechi)este prea putin pentru acel teren, conteaza
Daca v-au dat in judecata pt neseriozitatea pretului, nu cred ca vor avea castig de cauza, pt ca nu ati platit decat nuda proprietate, batranul pastrandu-si uzufructul, plus ca in 2004 erau preturi mult mai mici.
Chiar nu cred ca 80 de milioane este un pret neserios pt nuda proprietate intr-un contract de vanzare-cumparare intre bunic si nepot.
Angajati-va avocat, ca sanse aveti.
Mostenire
monica_elena
Bunica mea a avut trei copii. O sora mai mare, care a murit acum un an, mama si un frate, care traiesc.
Bunica este unic proprietar, bunicul meu este mort ... (vezi toată discuția)