avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCM nivel ramura
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCM nivel ramura

La o firma care are ca obiect de activitate transportul pe apa(maritim si fluvial) dar care intre timp a vandut navele maritime si a ramas doar cu cele fluviale si acestea la randul lor sunt scoase din exploatare din lipsa de contracte...ce CCM se aplica? Obiectul de activitate al firmei a ramas neschimbat( transportul pe apa).
Cel mai recent răspuns: gentilom , utilizator 12:47, 6 Aprilie 2010
verificati daca firma este semnatara a ccm la nivel de ramura transporturi..
Se aplica CCM aferent activitatilor de transport.
In CCM nivel ramura transporturi se specifica: Art.3 - Clauzele prezentului contract colectiv de muncă unic la nivel de ramură transporturi produc efecte
pentru toţi salariaţii încadraţi în unităţile de transporturi şi activităţi conexe din ţară, indiferent de structura capitalului acestora.
De ce trebuie sa mai semneze firma CCM la nivel de ramura si cum pot verifica daca a semnat?
Ultima modificare: Luni, 5 Aprilie 2010
gentilom, utilizator
Dupa cu ati spus firma nu trebuie sa semneze CCM ci este obligatoriu pentru orice angajator din ramura transporturi.

Intradevar, daca firma are peste 20 salariati trebuie sa negocieze cu sindicatul sau reprezentantii salariatilor un CCM la nivel de unitate. Clauzele inscrise in acesta nu pot fi mai defavorabile pentru salariati decat cele inscrise in CCM la nivel de ramura.
Se pare ca acum un an am fost mintit de catre director care mi-a spus ca sunt doua tipuri de patronate si la ei nu se aplica CCM la nivel ramura transporturi. A auzit cineva de doua tipuri de patronate?

Alte discuții în legătură

Salariul taximetristilor? bobo24 bobo24 ce salariu trebuie sa aiba un taximetrist? (vezi toată discuția)
Desfiintarea postului-concediere adrian.n adrian.n Urmesa sa fiu concediat pe motiv restructurarea postului din motive neimputabile angajatului, firma are peste 21 angajati dar nu are incheiat contract colectiv ... (vezi toată discuția)
Ccm ramura transporturi , art 80 (salarii compensatorii) andrei.andrei andrei.andrei Buna ziua , as vrea sa stiu daca acesta se aplica la toate intreprinderile ce activeaza in domeniul transporturilor (ex. firmele de curierat). Daca da atunci ... (vezi toată discuția)