avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCM nivel ramura
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCM nivel ramura

La o firma care are ca obiect de activitate transportul pe apa(maritim si fluvial) dar care intre timp a vandut navele maritime si a ramas doar cu cele fluviale si acestea la randul lor sunt scoase din exploatare din lipsa de contracte...ce CCM se aplica? Obiectul de activitate al firmei a ramas neschimbat( transportul pe apa).
Cel mai recent răspuns: gentilom , utilizator 12:47, 6 Aprilie 2010
In CCM la nivel de ramura transporturi se stipuleaza in art.123 ca, prezentul contract colectiv de muncă unic la nivelul ramurii transporturi produce efecte după cum urmează:
1. în toate unităţile nominalizate în Anexa 5;
2. în toate unităţile din ramura transporturi şi activităţi conexe, conform art. 11 (1) c) din Legea 130/1996;
freeelis a scris:

In CCM la nivel de ramura transporturi se stipuleaza in art.123 ca, prezentul contract colectiv de muncă unic la nivelul ramurii transporturi produce efecte după cum urmează:
1. în toate unităţile nominalizate în Anexa 5;
2. în toate unităţile din ramura transporturi şi activităţi conexe, conform art. 11 (1) c) din Legea 130/1996;

Deci situatia este clara...ABSOLUT TOATE UNITATILE CARE AU CA OBIECT DE ACTIVITATE TRANSPORTUL TREBUIE SA RESPECTE CCM LA NIVEL DE RAMURA TRANSPORTURI.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Pt.@ av. antonela...
Ma mira si nu pot sa cred faptul ca instantele din Bucuresti pot face o asemenea greseala vizavi de contractele colective de munca pe ramura.
Daca ele dorm, ce au facut avocatii?
Vedeti ca in sensul obligativitatii CCMUR exista si cateva hotarari ale Curtii Constitutionale.
Nu pot fi ignorate atatea acte normative(C.M,CCMUNN,Legea 130/96,Hotararile Curtii Constitutionale,etc.).
Daca exista restrictii in vreun CCMUR fata de aplicarea sa in vreo unitate ce apartine ramurei, acestea sunt lovite de nulitate.
In cazul acesta pentru mine instanta nu e suverana ,este cel putin ........oarba.
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2010
rosu gheorghe, utilizator
Eu intreb si tot eu raspund. In conformitate cu dispozitiile art. 241 alin. 1 lit. c din Codul muncii si ale art. 11 alin.1 lit. c din Legea 130/1996, clauzele contractelor colective de munca produc efecte pentru salariatii incadrati la toti angajatorii din ramura de activitate pentru care s-a incheiat contractul colectiv de munca la acest nivel,indiferent daca angajatorul respectiv a participat sau nu direct ori prin reprezentarea sa de catre o federatie sau confederatie patronala la negocierea si incheierea unor asemenea contracte colective.
Uffff....am lamurit in sfarsit problema asta:dance3:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul taximetristilor? bobo24 bobo24 ce salariu trebuie sa aiba un taximetrist? (vezi toată discuția)
Desfiintarea postului-concediere adrian.n adrian.n Urmesa sa fiu concediat pe motiv restructurarea postului din motive neimputabile angajatului, firma are peste 21 angajati dar nu are incheiat contract colectiv ... (vezi toată discuția)
Ccm ramura transporturi , art 80 (salarii compensatorii) andrei.andrei andrei.andrei Buna ziua , as vrea sa stiu daca acesta se aplica la toate intreprinderile ce activeaza in domeniul transporturilor (ex. firmele de curierat). Daca da atunci ... (vezi toată discuția)