sunt nascut in octombrie 1955 alucrat 2.5 ani in viata civila dupa care am fost cadru militar 17 ani cu tot cu stagiu militar si scola militara in 1993 am fost trecut in rezerva si in continuare am lucrat in viata civila pana-n prezent am 12 ani grupa a2 a pana-n 1993 as dori sa stiu in ce conditii si cind pot beneficia de pensie militara sau civila
Legea 119/2010-privind recalcularea pensiilor speciale: Art. 12. - Persoanele ale căror drepturi la pensie sunt stabilite, în condiţiile legii, ulterior datei intrării în vigoare a prezentei legi vor fi supuse automat procesului de recalculare, astfel cum este reglementat de prezenta lege.
Deci daca in octombrie 2010, veti solicita stabilirea drepturilor de pensie conform Legii 164/2001 si veti opta pentru pensie militara, aceasta va fi stabilita conform legii 19/2000 si in concordanta cu legea 119/2010
Puteti sa beneficiati de pensie militara, doar ca cuantumul acesteia va fi mai mic dupa aplicarea noii legi de recalculare a pensiilor din sistemul militar decat o pensie de pana acum.
Ati primit mai multe raspunsuri, dar reiau art. 12 din Legea nr. 119/2010 pe care l-a postat mai sus cazacioc.
Art. 12. — Persoanele ale caror drepturi la pensie sunt stabilite, in conditiile legii, ulterior datei intrarii in vigoare a prezentei legi vor fi supuse automat procesului de recalculare, astfel cum este reglementat de prezenta lege.
Nu veti primi drepturi de pensie conform Legii nr. 164/2001.