sunt nascut in octombrie 1955 alucrat 2.5 ani in viata civila dupa care am fost cadru militar 17 ani cu tot cu stagiu militar si scola militara in 1993 am fost trecut in rezerva si in continuare am lucrat in viata civila pana-n prezent am 12 ani grupa a2 a pana-n 1993 as dori sa stiu in ce conditii si cind pot beneficia de pensie militara sau civila
Dosarul il depuneti la institutia militara de unde ati trecut in rezerva sau la Centrul militar daca ati fost cadru militar in MApN, dupa implinirea varstei de 55 ani. Ca vechime se ia in calcul doar scoala miltara, stagiul militar si perioada de activitate ca si cadru miltar activ. Initial veti primi drepturi de pensie dupa Legea 164/2001 iar din ianuarie 2011 recalculate conform Legii 119/2010. Asta in cazul in care depuneti dosarul in timp util si nu treceti cu el in 2011. Dosarul va cuprinde, de la inceput, pe langa actele necesare in baza Legii 164/2001 si actele necesare recalcularii in baza Legii 119/2010.
unde pot depune reclamatia in situatia mea pentru ca institutia care are competenta de intocmirea dosarului pentru pensioanare nu a intocmit documentatia la termen invocand diverse motive desi am depus cererea cu trei luni inainte de indeplinirea conditiilor
Nici in armata nu mai e ordine? :)
Sesizare ar trebui sa depuneti la organul ierarhic superior celui care are competenta sa va intocmeasca dosarul in vederea pensionarii.