avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Executare silită Pot cere suspendare executare silita?
Discuție deschisă în Executare silită

Pot cere suspendare executare silita?

Avand in vedere ca am o plangere penala pentru martorii micncinosi folositi de un presupus creditor ale caror marturii au dus la emiterea unei hotarari definitive pe care presupusul creditor a investit-o executorie, pot cere suspendarea executarii pana la finalizarea cercetarii penale aspura martorilor? Fac precizarea ca acel creditor nu mi-a inmanat nicio suma de bani dar a folosit martori mincinosi in urma declaratiilor acestora, declaratii ce nu corespund una fata de alta, a castigat procesul. Am renuntat la recurs sperand ca voi demonstra marturiile mincinoase. Deci, pot cere suspendarea executarii pana la clarificarea situatiei? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 20:13, 5 Aprilie 2010
procesul civil se poate suspenda doar daca s-a dispus inceperea urmariirii penale pentru vre-o plangere...angajati-va aparator.
Suspendarea judecatii unei cauze poate fi solicitata potrivit dispozitiilor C.pr.civ.:
Art. 244. - (1) Instanţa poate suspenda judecata:
1. când dezlegarea pricinii atârnă, în totul sau în parte, de existenţa sau neexistenţa unui drept care face obiectul unei alte judecăţi;
2. când s-a început urmărirea penală pentru o infracţiune care ar avea o înrâurire hotărâtoare asupra hotărârii ce urmează să se dea.
(2) Suspendarea va dăinui până când hotărârea pronunţată în pricina care a motivat suspendarea a devenit irevocabilă.

Depunerea unei simple plangeri penale pentru savarsirea de marturie mincinoasa nu este suficienta, este necesar a fi inceputa urmarirea penala in cauza ce priveste marturia mincinoasa data de niste martori audiati in cauza in care s-a pronuntat titlul executoriu, marturie care sa fi avut o pondere semnificativa in admiterea acelei actiuni, in caz contrar, nu va fi admisa o astfel de cerere pe acest temei. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunere pe rol Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua, Pentru a repune pe rol un proces suspendat in baza art 244 e suficient certificatul de grefa cu solutia pronuntata s-au trebuie sa astept ... (vezi toată discuția)
Trimiterea la rejudecare, procedura, art. 244 cpc eu_craciun eu_craciun Buna ziua, impotriva mea s-a depus o contestatie la executare a unui bilet la ordin la jud. Vaslui prin ianuarie 2012, dosarul s-a disjuns astfel incat ... (vezi toată discuția)
Actiune in revendicare pierduta , inscrisuri false Dan Mihai Dan Mihai Buna seara va rog daca puteti sa i-mi spuneti mai pot sa formulez o noua Actiune in Constatare , nulitate Inscrisuri de mana deoarece acestea nu respecta ... (vezi toată discuția)